Festivalens gull: for magiske øyeblikk

Til å forevige de magiske øyeblikk under festivalen har Kongsberg Jazzfestival 14 egne festivalfotografer. Kongsberggutten Thomas Hegna (26) har ansvaret for å koordinere festivalfotografene og sikre at vi får gode og varierte bilder fra både konserter og folkelivet. 

– Dette er en kjempestor kabal å legge, med 14 fotografer på så mange arrangementer og ulike småting som skal fotograferes. Det er en stor bredde blant fotografene, alt fra hobbyfotografer til frilansere og profesjonelle.

Denne jubileumsfestivalen er Hegnas andre festival som fotograf. Grunnen til at han kommer tilbake er alt det han lærer ved å være festivalfotograf, samt det gode miljøet blant fotografene innimellom all jobbingen. – Det er også en fordel at vi kan bruke bildene senere for å promotere oss selv.

– Den største utfordringen er at døgnet ikke har nok timer. Det er så mange ting å gjøre under festivalen, fortsetter Thomas. Selv om han er på mange konserter sier Hegna at han ikke alltid får lyttet til musikken mens han jobber fordi han konsentrerer seg om å finne det gode bildet og forevige de magiske øyeblikkene. Og de er det mange av.

Besøk vår flickr-side for å se bildene Thomas og de andre fotografene har tatt under årets festival. 

Foto: Mats Even Omberg