GRUPPELEDER FOR PUBLIKUMSVERTENE, ERIKA FONSDAL

«Mitt første år som funksjonær fikk jeg en av mine sterkeste konsertopplevelser», sier Erika.

Stedet var Energimølla, året var 2008. Det var første år med funksjonærakkreditering rundt halsen og Erika kjente ingen. På scenen sto Wildbirds & Peacedrums. Kun to personer; vokal og slagverk. «Jeg ble helt slått bakken. Att noe så lite kunne låt så voldsomt».

Sammen med Mina Jønnum Grimnes er Erika leder for publikumsvertene under festivalen, det var denne gruppa valget falt på da hun meldte seg som funksjonær i 2008.

Erika er oppvokst i Oslo, men begge foreldre er fra Kongsberg. Da hun var yngre var hun ofte på besøk hos bestemor Karin under jazzen. Venninnene syns det var kult å bli med til Kongsberg og oppleve byen i uke 27. Vi hang rundt og opplevde at byen var spennende, det var ikke nødvendigvis konsertene som var det viktigste da.

Etterhvert som Erika ble eldre så holdt det ikke bare å vandre rundt å se på livet i Kongsberg. Hun spiller selv klassisk piano og lidenskapen for musikk ble sterkere og sterkere. Konsertene ble viktige. Venninnene var interesserte, men alle unge var og hadde lite penger. Tanken om å melde seg som frivillig dukket opp.

Som publikumsvert består jobben blant annet i å stå for organisering av innslipp, billettkontroll, oppsyn med nødutganger med mer.

«Jeg har selv slitt med sosial angst, så det var ikke gitt at en så sosial frivillig oppgave skulle være noe for meg. Men det å møte publikum på den måten, få være tilstede under konsertene – det ga meg mye mestringsfølelse».

Den viktigste egenskapen som publikumsvert er å være med å gi folk trygge og gode opplevelser på arenaene våre. Vi gir folk arbeidsoppgaver de er komfortable med. Hvis du er usikker så bli med, sier Erika.  

Trykk her for å registrere deg som funksjonær