Festivalens Gull 2

Har du lagt merke til årets funksjonær t-skjorte? På ryggen står det ‘Festivalens Gull’. Vi har tatt en prat med noen av de som står på og jobber for at det skal bli festival. Sigrid Strand Stiberg har jobbet som funksjonær siden hun var rundt 18 år, og i år er hun leder og eneste medlem i det som må være festivalens minste arbeidsgruppe; ‘Intern’. 

«Det er cirka 100 frivillige som kommer tilreisende til Kongsberg for å arbeide som funksjonærer. Disse trenger overnattingsplasser, så jobben min er å finne bolig/sengeplass til disse» forteller Sigrid. Det er en del koordinering å finne rett innkvartering for folk og i tillegg er det ikke helt enkelt å skaffe nok innkvarteringsmuligheter.

Sigrid ler litt når hun blir spurt om hvem interngruppa er? «Jeg er jo på mange måter gruppeleder for en person – meg selv». Sigrid beretter at det har vært mye å sette seg inn i og en stor kabal å få alt på plass. Neste år ønsker hun seg enda flere som vil låne ut hus, leilighet eller gjesterom i/eller tett på bykjernen. Har du et ledig gjesterom neste sommer, så er det bare å melde fra til Sigrid. 

På spørsmål om hvorfor Sigrid velger å bruke såpass mye tid på å arbeide som funksjonær, forteller hun: «Alle vennene mine er med og jeg har selv vært med siden videregående». Sigrid beskriver seg selv som et ekte jazzbarn, siden foreldrene møttes under Kongsberg Jazzfestival et par år før Sigrid kom til verden. Som aktiv i Kongsbergs musikkmiljø, med vokal og piano som sine instrumenter, har hun bidratt musikalsk i tillegg til å være involvert i både Barnivalen og i teknisk gruppe. «Det er kjekt å jobbe med innkvartering. Folk er hyggelige og løsnings-orienterte. Vi har blant annet leid Kongsberg menighetssenter til innkvartering. Liste over hvem som tar brannvaktene på nattestid ble fulltegnet på kort tid med vakter både kl. 03.00 og 06.00.» avslutter Sigrid vår prat. 

Tekst: Anna Moxnes / Foto: Morten Kolve