Ferske Auratune på scenen for første gang

Martin Bråtun (15) og Victor Emery (16) har litt over 5.000 avspillinger på Soundcloud, og varmet onsdag opp for Cir.Cuz. Auratune er helt ferske innenfor musikkverdenen med store drømmer og ambisjoner for fremtiden.

 
Egenproduserte favorittlåter

Martins favorittlåt er den nye sangen deres som kalles for «Bad ideas» mens Victors favorittlåt er den første sangen de produserte, «Summer vibes».

 

 
Når kom ideen om å være en duo?

– Vi fikk ideen på nyttårsskiftet mellom 2015 og 2016. Victor sa han kunne rappe, og jeg kunne jo lage musikk fra før, så da ble det til at vi spilte inn noe av det Victor rappet og lagde et utkast. Da bestemte vi oss for at vi ville gjøre noe ut av det, sier Martin og smiler.

 

Victor, hvor lenge har du rappet?

– Jeg har vel egentlig vært interessert i rap en god stund, men ikke så lenge at jeg har vært det siden jeg var liten. Jeg oppdaget at jeg likte å rappe for bare noen år tilbake, svarer Victor, som rapper de egenskrevne tekstene i sangene.

 

Dette er første gangen dere opptrer på en scene. Hvordan var dette for dere?

– Første gangen på scenen var en god opplevelse. Vi fikk mye erfaring av det, og det er noe vi likte godt. Vi håper vi kommer oss videre i karrièren som musikere nå, forteller Martin og fortsetter med at de håper de kan få bedre status i musikkbransjen.

 

 
Hvem er deres forbilder?

– Jeg ser vel egentlig opp til sjangre i stedet for enkeltpersoner, men om jeg skulle valgt noen favoritter, måtte det vært Chris Brown eller Drake. De er klare favoritter, sier Victor, som legger til at han også er veldig glad i selve EDM sjangeren. – Jeg ser opp til Matoma og alle de kule remiksene han lager, svarer Martin og smiler.

 
Skriver dere musikken selv? Og hvor kommer inspirasjonen fra?

– Ja, all teksten blir skrevet av meg. Jeg blir inspirert når jeg er ute og jogger, da setter jeg meg ned på et sted med inspirerende og fine omgivelser. I den nye sangen prøver jeg å få med et spesielt budskap om dårlige ideer i ungdomstiden, sier Victor og legger til; – Den sangen slippes forresten 13. juli.

 

Tekst og bilde: Ingrid Støa Skrede