Fellesskap i Jazzboksen

– Jazzboksen har det vært et langt sammenhengende eventyr å få arbeide med, forteller ansvarlig for Jazzboksen, Elbjørg Tveit. Hun har jobber frem den nye scenen i samarbeid med Fontenehuset Kongsberg – et lavterskeltilbud for mennesker med psykiske utfordringer. Et knallgodt samarbeid mellom jazzfestivalen og Fontenehuset Kongsberg har ført til en spennende videreutvikling av Jazzboksen, den iøynefallende scenen i Fellesbrukskrysset.

Siden jubileumsåret 2014 har Kongsberg Jazzfestivals nye «gratiskonsert-scene» etablert seg i bybildet. Dette er et sted for alle, og en scene der spesielt nye og lovende musikere kan få vist seg fram. Eldbjørg anbefaler dette som et sted der man setter seg ned, slapper av og lar seg imponere av ny musikk. Koselige småbord omkranser den iøynefallende kontainerscenen der man kan lytte til jazzprat og oppleve ulike musikere. Lørdagens storsatsing Serendip, er en festival i festivalen med framtidas jazztalenter og all mulig grunn til å få med seg. Her vil 5 av festivalbanda fra Norges musikkhøgskoles egen jazzfestival stå på scenen fra kl. 14.00 lørdag ettermiddag.

Eldbjørg Tveit forteller videre om innredning og oppbygning av scene, og hun får ikke skrytt nok av samarbeidet med Fontenehuset. Siden fjorårets festival har det vært månedlige møter mellom medlemmer og ansatte i Fontenehuset og ledelsen for Jazzboksen. Dette samarbeidet har ført til at funksjonærer fra Fontenehuset hjelper til i Jazzboksen daglig.

En spennende arena for ulike møter
I år har Fontenehuset Kongsberg rekruttert 23 medarbeidere og funksjonærer til festivalen. Festivalsjef Kai Gustavsen, påpekte under pressekonferansen at det er ikke mulig å løfte et så stort arrangement som en jazzfestival uten erfaring. Marit Brudevoll Lauvlid lever opp til dette når hun forteller om hvordan medlemmer av Fontenehuset Kongsberg gradvis har involvert seg i arbeidet med festivalen. Lauvlid påpeker at vi alle har en psykisk helse og det å delta på festivalen har positive ringvirkninger. Fontenehusets bidrag er blant annet å synliggjøre at jazzen har plass for alle, der alle kan få bruke sine ressurser til beste for fellesskapet. Det å stille opp og bidra for bare noen timer kan være et stort skritt å ta for mange.

Fellesskapsfølelse er et stikkord, både for Fontenehuset og for hva Jazzboksen ønsker å bidra med for festivalmiljøet. De siste dagene har det blitt rigget scene, malt, møblert, pyntet og gjort klart for fest. Hver kveld blir det egen DJ og Jazzboksen er et godt alternativ for å møtes, snakke eller lytte til kul musikk. Eller rett og slett et bra sted å avslutte en lang jazzdag.

jazzboksen