Får både fly og ansatte til å spre vingene

Linn Elisabeth Skarvhellen og Even Engebakken har lang fartstid i GKN Aerospace Norway. Begge har fått muligheter til å utvikle seg i bedriften. Gjennom mulighetene de ansatte får, skapes engasjement og lojalitet.

 

Det er ni år siden Linn Elisabeth Skarvhellen (39) lette etter jobb i Kongsberg. Hun var usikker på hvilken vei hun skulle gå, men en ting var klart; praktisk arbeid var tingen. Skarvhellen oppdaget GKN  Aerospace Norway som utvikler prosesser og produserer komponenter til flymotorer. Hun søkte og ble ansatt. Ansettelsen har gitt henne gode utviklingsmuligheter, fordi GKN Aerospace satser på sine medarbeidere og rekrutterer gjerne internt i tillegg til ekstern rekruttering.

Bedriften er opptatt av å utvikle sine ansatte, derfor får de dele ut Rekrutteringsprisen under årets jazzfestival. Prisen skal gå til en ”urørt” artist som fortjener å fly ut i rampelyset. Det passer GKN Aerospace godt. I denne bedriften er det viktig å kunne gi muligheter for videreutvikling og kunne utnytte de ansattes kompetanse på best mulig måte.

«Gjennom å rekruttere internt kan medarbeidere få nye muligheter, bredere kompetanse og fleksibilitet, samt ikke minst større arbeidsglede, motivasjon og engasjement» sier HR-sjef Anne Hystad.

Det er også muligheter utenfor Kongsberg, da GKN Aerospace er et stort, globalt konsern. I dette konsernet er det viktig å bruke kompetansen på tvers av virksomhetene.

 

FÅTT MULIGHETER: Både Linn Elisabeth Skarvhellen og Even Engebakken ble rekruttert internt. Fordi utviklingsmulihetene på arbeidsplassen er så gode, velger de fleste som starter å jobbe hos GKN Aerospace å bli i bedriften. Foto: Elin Eike Worren og GKN Aerospace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekruttert internt

Skarvhellen ble ansatt som kontrollør i avdeling for Non Destructive testing. Her blir alle overflater undersøkt ved hjelp av røntgen, magnetpulver eller penetrat for å avdekke sprekker eller feil på flymotorkomponentene. Her jobbet hun i åtte år, og i disse årene ble hun godt kjent med alle prosesser og rutiner i GKN Aerospace Norway. 

«Jeg synes det var gøy. I tillegg ble jeg tillitsvalg veldig tidlig, noe jeg liker. Jeg er dårlig på å være stille» sier hun. 

I fjor fikk Skarvhellen tilbud om å bli leder for varmebehandlingsverkstedet.

«Det var skremmende og spennende. Jeg kunne ikke si nei til den muligheten»

 

Blir sett

«Jeg fant fort ut at flere av lederne her har bygget seg opp på samme måte. Mange av dem startet karrieren som lærlinger. Å kunne bygge karriere og få utvikle seg innenfor en og samme bedrift, er motiverende» sier Skarvhellen. «Det gjør at jeg ønsker å bli. Det er en trygghet å kjenne bedriften» sier hun. 

Even Engebakken (34) har også fått gode utviklingsmuligheter. Da han startet hadde han ikke peilet seg ut en tydelig retning i arbeidslivet. Hos GKN Aerospace fikk han muligheten til både utforske ulike sider av bedriften og bryne seg på nye utfordringer.

 

«Jeg har blitt sett og har derfor fått lov å utvikle meg» 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra kjeller til tak

Det er 11 år siden Engebakken skulle ta mastergrad i Systems Engineering og GKN Aerospace ble hans perfekte match. I tre år både jobbet og studerte han.

«Jeg hadde ingen bestemt retning jeg ville gå etter studiet, men jobben her hjalp meg å finne det» sier han. 

Engebakken ble fast ansatt og siden den gang har han vært innom flere stillinger. Alt fra å jobbe med layout, effektivisering av driften og lede ulike prosjekter. Nå er han leder for bedriftens strategi- og forbedringsarbeid. 
I følge ham er det ikke mange som slutter i bedriften og årsaken, tror han, er at medarbeidere får lov til å prøve nye ting. 

For Engebakken er det viktig. Han søker stadig nye og spennende utfordringer. «Her er de flinke til å ha dialog og oppfølgingssamtaler. Det blir tilrettelagt for utvikling. Jeg føler meg satt pris på. Det gjør at jeg trives og vil bli værende»