fredag 05.07.24
Energimølla

Veslemøy Narvesen

Med utgangspunkt i et bredt sjangeruttrykk skaper Veslemøy Narvesen musikk som utfordrer og beveger.

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 390,-

Veslemøy Narvesen kjenner vi først og fremst som en helt suveren trommeslager i forskjellige jazzrelaterte konstellasjoner, men hun er svært mangfoldig, og hun er innom flere andre sjangre også. I prosjektet «We Don’t Imagine Anymore» forener hun flere av disse impulsene.

I løpet av ganske få år har Veslemøy Narvesen plassert seg i elitesjiktet av norske trommeslagere. Om hun spiller følsomt i Kongle Trio, heftig rock i Mall Girl eller hopper inn som vikar i Gard Nilssens storband, Supersonic Orchestra, så gjør hun det helt overbevisende. Ved fjorårets jazzfestival på Kongsberg satt hun side om side med sin læremester Thomas Strønen, helt forrest på scenen, i Strønens store verk «Et ørlite beat». I 2020 ble Kongle Trio kåret til Årets unge jazzmusikere, og det er kanskje i slike gjennomsiktige formater hun imponerer mest – med et helt spesielt følsomt spill; særlig fester vi oss ved hennes cymbalbruk.

Albumet «We Don’t Imagine Anymore» består av 10 spor som på hver sin måte reflekterer Veslemøy Narvesens musikalske personlighet. Med utgangspunkt i et bredt sjangeruttrykk skaper hun musikk som utfordrer og beveger. Noen tekster er på engelsk, noen på norsk. Tekstene er meningsfylte, og komposisjonene er melodiske og iørefallende. Hun framstår som en glimrende vokalist, med en varm og uttrykksfull stemme. Inspirasjon er hentet fra ulike musikalske ytterpunkter som nordisk nordisk jazz, til avant garde, til viser på dialekt. Det hele bindes sammen av den syngende trommeslageren Veslemøy Narvesen, som sammen med sine medvirkende musikere skaper et tidløst uttrykk. 

Veslemøy – trommer/vokal
Nicolas Leirtrø – kontrabass
Oliver Skou-Due – piano/vokal
Håvard Aufles – div keys/elektronikk
Zakarias Meyer Øverli – sax
Selma French – fiolin/vokal

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat