fredag 03.07.15
Kirketorget

Van Morrison + Noora Noor

Konsertstart: 18:00 Pris enkeltbillett: 750,-,-

Legenden Van Morrison med eksklusivt norgesbesøk på Kongsberg Jazzfestival fredag 3. juli.  Før konserten med Van Morrison får vi høre Noora Noor med en etterlengtet comebackkonsert!

Den nordirske artisten med den karakteristiske stemmen har hatt en imponerende karriere som går helt tilbake til 1960-tallet. Både låtene og platene hans regnes i dag som klassikere når populærmusikkhistorien skal oppsummeres.

Med hits som Brown-Eyed Girl, Moondance, Gloria og Wild Night har musikken til Van Morrison blitt allemannseie, og han har opparbeidet seg en stor og dedikert fanskare. Van Morrison er en artist mange har et kjært forhold til.

Van Morrisons stemme blir bare bedre og bedre med årene, i følge en to år gammel konsertanmeldelse fra Dagbladet som trillet terningkast seks. Morrison, som fyller 70 til sommeren, gjester Norge ens ærend i år for å spille på Kongsberg Jazzfestival 3. juli.

Van Morrison regnes utvilsomt som en av musikkhistoriens store ikoner, og endelig får vi se han på Kongsberg Jazzfestival!

 

Noora Noor WEB

Etter en lengre pause fra rampelyset gjør Noora Noor sin første konsert på over to år på Kongsberg Jazzfestival, som første del av dobbeltkonsert med Van Morrison.

Noora Noor har vært en kjent skikkelse i norsk musikkliv helt siden slutten av 90-tallet med flere albumutgivelser og radiohits. Hennes tredje utgivelse ”Soul Deep” markerte et tydelig skifte i stilretning for Noora Noor. Hun ønsket å lage album som passet mer til den artisten hun var live og som gjennspeilet liveuttrykket. Noora dro til USA og spilte inn plata ”Soul Deep”, som resulterte i Spellemannspris for Beste kvinnelige artist våren 2010.

Vi gleder oss til et etterlengtet gjenhør med Norges beste soulstemme!

Tider for kvelden:

Kl. 18:00 Dørene åpner
Kl. 19:00 Noora Noor
Kl. 21:30 Van Morrison
Nachspiel med Frank Znort Quartet på torget etter Van Morrison!

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien