torsdag 07.07.22
Energimølla

Unionen

Det forventes kokende stemning på Energimølla torsdag natt når et nytt svensk-norsk superlag i jazzen inviterer til en av få eksklusive konserter i 2022!

Konsertstart: 23:59 Pris enkeltbillett: 350,-

Unionen er et helt nytt band med fire musikere som har gjort seg bemerket i musikkverdenen i en årrekke med band og konstellasjoner som Supersilent, Koma Saxo, Acoustic Unity, Alla Mina Kompisar, Elephant9, Bushman’s Revenge, Enemy, Django Bates Beloved, Terje Rypdal Skywards, Orakel, Skrim, Susanne Sundfør og Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra. 

Bandet oppstod etter et felles ønske om å knytte musikalske bånd sammen i grenseland mellom et akustisk og elektrisk uttrykk, med låter og suggererende riff som utgangspunkt for lange, åpne partier! 

Her møtes Per Texas Johanssons unike tone og all verdens treblåsinstrumenter, Ståle Storløkkens alltid utforskende lydverden, Petter Eldhs urokkelige og organiske beat, og til slutt Gard Nilssens kreative og dynamiske tromming. Sammen sørger Unionen for musikalsk forbrødring på tvers av landegrensene. Her gis alle involverte parter plass til sine personlige stemmer og uttrykk for å utforske nye musikalske territorier, totalt blottet for traktater, konvensjoner og krigføring.  

I samarbeid med Finsejazz, Nasjonal Jazzscene og Kongsbergjazz debuterer Unionen med tre eksklusive konserter i 2022! 

Per Texas Johansson – saxofoner & treblås

Ståle Storløkken – piano, synth & keys

Petter Eldh – kontrabass, elbass & MPC

Gard Nilssen – trommer & perk

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat