05.07.2019 KL.17:00
Argus Grand Hotell
KR. 200,-

Nye stemmer: Cecilie Grundt Quintet & Aila trio

Moderne og stilfullt stjerneskudd! 

Cecilie Grundt Quintet

Moderne og stilfullt stjerneskudd! 

Også i år presenteres unge musikere under vignetten ‘Nye stemmer’. Cecilie Grundt Quintet ble startet i 2016 av saxofonist og komponist Cecilie Grundt, som ble uteksaminert fra Jazzlinja ved NTNU våren 2018. Bandet har tidligere tatt Jazzboksen med storm og har gjort suksess på festivaler og klubber. 

Cecilie Grundt skriver originale og kreative komposisjoner som viser et bredt spekter av stilreferanser og inspirasjoner. Musikken er en smeltedigel av lyriske melodier, frie spontane partier, svingende amerikansk jazz, samtidsmusikk og folkemusikk i en kombinasjon som bare låter som Cecilie. Bandet leverer et moderne, stilfullt uttrykk og et samspill som vil engasjere og begeistre lytterne. 

 

Cecilie Grundt – saxofon
Øyvind Mathisen – trompet
Håvard Aufles – piano
Morten Stai – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer 

 

… alle med bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim. De kan også høres i flere andre konstellasjoner som har etablert seg på den norske jazzscenen, bl.a. BenReddik, Relling, Zenos Mode, Matrjosjka, Sondre Ferstad Ensemble, ØyvindLAND og Aufles Turbomodul.

 

Aila trio

Melankolist, exprimentiell og euforisk frijazz.

Svenske Ailo trio skaper en følelse av ro og melankoli. De undersøker grensene mellom fri improvisasjon og klare komposisjoner uten en frykt for å skulle overgå. Låtmaterialet er sentrert rundt sterke melodier, og fungerer som et rammeverk for tre sterke improvisatorer som alle vet hvor de vil. Med en felles tilnærming i frijazz tegner de lytteren i sitt eget univers – slipp taket og la deg bli båret av trioens sterke og friske toner.

 

Georgia Wartel Collins – kontrabass, komposition
Karl Hjalmar Nyberg- saksofon, klarinett
Andreas Winther- trommer

 

Dørene åpnes ca kl. 16:00
Konsertstart kl. 17:00
Fri aldersgrense

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2023 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.