Få billetter igjen!
onsdag 03.07.19
Christians kjeller

Ulf Myrvold med Xoliswa Tom

Spellemannsnominerte Ulf Myrvold skal løfte taket i bakgården på Christians Kjeller under årets festival

Konsertstart: 19:30 Pris enkeltbillett: 350,-

Direkte fra Cape Town i Sør Afrika kommer sangerinnen Xoliswa Tom som sammen med spellemannsnominerte Ulf Myrvold skal løfte taket i bakgården på Christians Kjeller under årets festival. Sist Ulf spilte på Christians Kjeller under Kongsberg Jazzfestival ble det satt publikumsrekord. 

Xoliswa har turnert rundt i Europa, og resten av verden forøvrig, i over 10 år med flere band og prosjekter som Under the African Skies, Amakhosi circus show og House of the holy Afro for å nevne noen. Hun spiller også til daglig en afrikansk dronning sangerinne i et show Rockwell dinner theatre in Green point Cape Town, men er mest kjent for sitt samarbeid med bandet Hot Water som bla. har headlinet Europas største African Music festival i Tyskland. Andre prosjekter hun er involvert i er Bambanani marimba band, Mbombela band, Imbo yakwantu and Woman in marimba. 

Xoliswa har en fantastisk kraft og energi i alt hun gjør, hun bergtar deg i løpet av noen få toner der hun leverer ekte musikkglede. Vi ser virkelig frem til dette samarbeidet og til trekke blues tilbake til kontinentet der den engang hadde sin unnfangelse, forteller Ulf

Musikalsk møte 

Ulf Myrvold er kanskje mest kjent for sine ekspedisjoner i naturen – med sin mørke manende stemme har han fengslet seere av Ut i Naturen i en årrekke.
Ikke fullt så mange har vært så heldig å oppleve denne skaumannen på scenen, osende av bluesens virkelige essens, historikeren og nyskaperen, der han formidler ekte hjerte og smerte. 

Ulf Myrvold debuterte i 2018 med albumet Old Memories som ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien blues. 

“Det er med et ustoppelig dreiemoment og stor tyngde disse gutta pløyer seg gjennom steinras og kratt, og det låter bare så hinsides tøft. Dette er urblues galvanisert i rock og god gammel djevelskap av den gode sorten.” The Wilhelmsens 

 

Ulf Myrvold Band er inspirert av opptakene fra 30-tallet med blant andre Robert Johnson, Son House og Blind Willie Johnson, støvete og sjelfull musikk – selve grunnsteinen av ekte blues. Men også av modernister som Jack White, Hendrix og Ry Cooder – og ikke minst Tuaregene, som blant annet Ali Farka Touré og Tinariwen, med sin dronete, lengselsfulle og knusktørre afrikanske blues. Disse, sammen med utallige timer under åpen himmel, ligger til grunn i Ulf Myrvolds egne komposisjoner. 

“Det føles som om Myrvold har båret låtene med seg gjennom hele livet. På hver minste utflukt, gjennom hver eneste tanke og i hvert eneste lille skritt rundt der mannen har vandret. De bare velter ut av han, gjennom hans gitar og hans røst. Og det eminente bandet som står der bak han, henger seg på, og forstår til fulle hvilken struktur låtene fortjener. Det er utrolig imponerende.” The Wilhelmsens 

 

Bandet han har med seg består av Vegard Eggum, Julian Bugge Moe og Svein Olav Eriksen, musikere med en bakgrunn fra progressive rock og pop. Og det var i møtet mellom Myrvolds rotekte bluesuttrykk og musikernes uvillighet til å la seg temme av sjangerens “begrensninger” at den eksplosive magi oppsto. Resultatet er nyskapende samtidig som det bevarer essensen av den opprinnelige, tidligste bluesmusikken vi kjenner. 

Ulf Myrvold – gitar, vokal
Xoliswa Tom – vokal
Vegard Eggum – gitar
Julian Bugge Moe – bass
Svein Olav Eriksen – trommer

Dørene åpnes ca kl. 18.30.
Konsertstart kl. 19.30.
Aldersgrense: 20 år

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

[event id=»15644″]

[festivalpass]

Andre artister

Dette er et bilde av Cezinando, Lemaitre og Synne Vo
Kirketorget
Torsdag 4. juli / Kl: 19:00

Cezinando / Lemaitre / Synne Vo

Bilde av Thurston Moore
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Thurston Moore Group

tekstbilde særingfest
Smeltehytta
Fredag 5. juli / Kl: 19:30

Særingfest fredag: 4 konserter!

tekstbilde særingfest kongsberg jazzfestival 2024
Smeltehytta
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Særingfest torsdag: Phil Minton & Veryan Weston

Dette er et bilde av jazzparaden på Kongsberg Jazzfestival
Barnivalparken
Mandag 1. juli / Kl: 10:00

Bandworkshop

dette er et bilde av musikerne under jazzmesse på Kongsberg Jazzfestival 2024
Kongsberg kirke
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Jazzmesse

Gratis