torsdag 06.07.17
Kongsberg Musikkteater

Trondheim Jazz Orchestra, Eirik Hegdal & Joshua Redman

Konsertstart: 22:30 Pris enkeltbillett: 490,-,-

Eliteorkester møter elitesaksofonist på Kongsberg Jazzfestival: Trondheim Jazz Orchestra og Joshua Redman!

Trondheim Jazz Orchestra er en musikalsk fullrigger – ikke bare i det norske musikkmiljøet, men i høy grad også internasjonalt. Med skiftende besetninger, som tilpasses de enkelte prosjekter, har bandet gjentatte ganger imponert med suverene konserter og sterkt kritikerroste plater. Typisk for orkestret er at de har samarbeidsprosjekter med store musikkpersonligheter, som Chick Corea, Pat Metheny, Christian Wallumrød, Kristoffer Lo og mange flere.

Et spesielt vellykket samarbeid har bandet hatt under ledelse av Eirik Hegdal med den amerikanske stjernesaksofonisten Joshua Redman som solist. Eirik Hegdal står for de fleste av komposisjonene, og det unike samarbeidet ble i 2011 dokumentert på plata Triads and More

Konstellasjonen Trondheim Jazz Orchestra, Eirik Hegdal og Joshua Redman spilte første gang sammen i 2006 og har turnert i Europa sammen ved noen få anledninger etter dette. Det har vært et unisont krav fra mengder av jazzlyttere om igjen å få høre denne særdeles spreke kombinasjonen. Vi er glade for å melde at kravet innfris på Kongsberg Jazzfestival 2017! 

Joshua Redman (tenor- og sopransaxofon)

Eirik Hegdal (saxofoner, komponist)

Trondheim Jazz Orchestra: Trine Knutsen (fløyter), Stig Førde Aarskog (klarinetter), Eivind Lønning (trompet), Daniel Weiseth Kjellesvik (horn), Øyvind Brække (trombone), Ola Kvernberg (fiolin), Marianne Baudouin Lie (cello), Øyvind F. Engen (cello), Nils Olav Johansen (guitar, banjo), Ole Morten Vågan (kontrabass), Tor Haugerud (trommer), Tor Breivik (lyddesign)

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien