lørdag 08.07.17
Kirketorget

TOTO + The Waterboys

Konsertstart: 18:00 Pris enkeltbillett: 795/595 (Teengig),-

TOTO og The Waterboys gjør dobbeltkonsert lørdag kveld på Kirketorget!

TOTO har gjennom fire tiår vært et av verdens mest suksessrike og etterspurte band, og de har solgt utrolige 40 millioner plater. Bandet hadde sin største kommersielle suksess på 1980-tallet med udødelige hits som ”Hold the Line”, ”Rosanna”, ”Africa” og ”Stop Loving You” – låter som fortsatt roterer tungt på radio den dag i dag.

Bandmedlemmene i TOTO har hatt en sjelden sterk innflytelse på den moderne pophistorien: De ulike bandmedlemmene har til sammen bidratt på over 5000 (!) plateinnspillinger som samlet har solgt over en halv milliard plater. Disse innspillingene har totalt sanket inn imponerende 225 Grammy-nominasjoner. Medlemmene av Toto har hver for seg samarbeidet med navn som Michael Jackson, Steely Dan, Santana, Stevie Wonder, Elton John, Miles Davis, Eric Clapton, Paul McCartney – og lista over kredible artister fortsetter i det nesten uendelige.

TOTO satte tidlig en skyhøy standard for studiolyd og plateproduksjon, i tillegg til at alle musikerne er teknisk briljante instrumentalister. I 2015 kom bandet ut med sin første plate på over ti år, og viste nok en gang at de er et band i verdensklasse!

The Waterboys ble dannet i 1983, og ga samme år ut sitt selvtitulerte debutalbum. Bandet ble kjent for sin karakteristiske postpunksound og nådde et kunstnerisk høydepunkt i 1985 da de ga ut det moderne mesterverket ”This Is The Sea”. Etter dette har The Waterboys stadig søkt nye veier med sin musikk, og aldri sluttet å overraske både fans og kritikere. Mot slutten av 80-tallet gikk de i en mer folk- og country-inspirert retning, mens bandet i nyere tid har spilt inn plater som beveger seg i et mer rootsbasert og funky landskap.

De siste årene har The Waterboys opplevd en revival. Både Ellie Goulding, The War On Drugs og nå avdøde Prince, har gjort nye versjoner av bandets udødelige låter. Vi gleder oss til å høre The Waterboys fremføre disse live på Kongsberg Jazzfestival! 

Tider for kvelden:

Kl. 18.00: Dørene åpner
Kl. 19.30: The Waterboys
Kl. 21.45: Toto

Aldersgrense/TechnipFMC Teengig-område 

På Kirketorget vil det bli satt opp et eget rusfritt område for ungdom mellom 13 og 18 år – i samarbeid med vår generalsponsor TechnipFMC. Vi oppfordrer foreldre til å hente ungdommene ved utgangen etter konserten. På området vil det være egne toaletter og salg av alkoholfri drikke. På det øvrige konsertområdet er det 18 års aldersgrense. Det er lov for foreldre/foresatte å være med sine ungdommer inn på Teengig-området, men alle over 18 år må kjøpe ordinær billett til fullpris.  

NSB setter opp ekstra tog Kongsberg – Oslo

NSB setter opp ekstra tog fra Kongsberg til Oslo natt til lørdag 8. juli kl. 01:00 og natt til søndag 9. juli kl. 01:00. Det anbefales å kjøpe billett på forhånd til disse avgangene via NSB-appen. 

 

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat