06.07.2023 KL.1730
Sølvsalen
KR. 390,-

The North: The Music of Kenny Wheeler feat. Norma Winstone

Bandet The North har et eget Wheeler-prosjekt der de har fått med seg vokalisten Norma Winston.   

Kenny Wheeler var en enestående musiker, både på trompet og flygelhorn. Dessuten var han en glimrende komponist. Mange jazzmusikere spiller komposisjonene til Wheeler, og bandet The North har et eget Wheeler-prosjekt der de har fått med seg vokalisten Norma Winstone, som i mange år samarbeidet med nettopp Kenny Wheeler.   

Norma Winston er en av jazzens mest bemerkelsesverdige vokalister og har en helt spesiell posisjon i engelsk jazz. Hun hadde et mangeårig samarbeid med Kenny Wheeler, både i Wheelers egne band og i trioen Azimuth. Hennes allsidighet er slående. Hun kan puste liv i de enkleste sanger, og hun kan improvisere med smidighet og flyt som en instrumentalist.

Men The North huser flere internasjonale berømtheter. Både Nikki Iles og Percy Pursglove har i en årrekke vært helt sentrale på den engelske jazz – og improvisasjonsscenen. Mike Murley er en prisvinnende saksofonist fra Canada. Kompet er skandinavisk: Johnny Åman er en av Sveriges travleste bassister, og den danske trommis Anders Mogensen har ved flere tidligere besøk på Kongsberg vist at han kan sine ting.

Norma Winstone – stemme (UK)
Nikki Iles – piano (UK)
Percy Pursglove – trompet, flygelhorn (UK)
Mike Murley – saksofoner (CANADA)
Johnny Åman – bass (FINLAND/SVERIGE)
Anders Mogensen – trommer (DANMARK)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.