05.07.2017 KL.17:00
Kongsberg Musikkteater
KR. 690/750/850,-

The Chick Corea Elektric Band

The Chick Corea Elektric Band er et av svært få jazzensembler som virkelig har revolusjonert kunstformen. Deres selvtitulerte debutalbum kom som lyn fra klar himmel i 1985, der de med hurtigtogets hastighet parret jazz, rock, latin og funk med soniske oppfinnelser som fortsatt høres futuristisk ut.

Den klassiske kvintetten – med Chick Corea på piano, Dave Weckl på trommer, John Patitucci på bass, Eric Marienthal på sax, Frank Gambale på gitar – produserte en fantastisk rekke suksessalbum i 1980-årene. En sjokkbølge av innflytelse går fra hip-hop til EDM og til dagens mest essensielle jazzutøvere som for eksempel Snarky Puppy.

Bassisten Nathan East erstatter John Patitucci til årets konsert på Kongsberg Jazzfestival. De resterende fire er de samme som for 30 år siden. 

Chick Corea – Piano & Keyboards
Dave Weckl – Drums
Nathan East – Bass
Eric Marienthal – Saxophone
Frank Gambale – Guitar

Denne eksklusive konserten var et av høydepunktene under Chicks 75-års feiring, et helt år med verdensomspennende kreative opplevelser, som kulminerte i en to måneders residerende artist på New Yorks Blue Note Jazz Club. Denne konserten er eksklusiv for Skandinavia.

– Det er veldig moro å kunne presentere et band som har betydd så mye for flere generasjoner jazzelskere. At konserten er eksklusiv for Skandinavia vil forhåpentligvis føre til at mange vil sikre seg denne godbiten, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.