06.07.2019 KL.23:59
Kongsberg kirke
KR. 450,-

Amadou & Mariam + The Blind Boys of Alabama

Fra Bamako til Birmingham: Amadou + Mariam and The Blind Boys of Alabama

The Blind Boys of Alabama er verdenskjent for å være de gjenlevende legendene innenfor gospel. Nå er de klare for å innta scenen i Kongsberg med afrikanske toner sammen med Amadou & Mariam. 

The Blind Boys er kjent for å krysse flere musikalske grenser med sine bemerkelsesverdige tolkninger fra det tradisjonelle innen gospel til det mer moderne gjort i samarbeid med høyst kjente musikere og låtskrivere (Eric Clapton, Prince og Tom Waits).

Etter å ha blitt hedret av National Endowment for the Arts (NEA) og National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) med Lifetime Achievement Awards, blitt en del av Gospel Music Hall of Fame og vunnet hele fem Grammy® Awards; har The Blind Boys oppnådd de høyst store anerkjennelsene det er å oppnå gjennom sin karriere som strekker seg på over 70 år.

Jimmy Carter – vocals
Ben Moore – vocals
Paul Beasley – vocals
Eric “Ricky” McKenna – vocals

I løpet av de siste førti årene har Amadou & Mariam blitt kjent som de mest berømte ambassadørene innenfor malansk og afrikansk musikk over hele verden. 

De har samarbeidet med produsenter som virker langt fjernt fra deres univers (Damon Albarn of Blur og Manu Chao), invitert artistene som bygger morgendagens popmusikk for å spille deres naive og livlige sanger (Santigold, TV On The Radio, Yeah Yeah Yeahs) og vært en inspirasjonskilde for flere når det kommer til å blande afro- og elektrolyder i ett (MHD, DJ Mujava, Awesome Tapes From Africa, Four Tet eller Jamie xx). 

Etter å ha spilt på noen av verdens største festivaler (Fra Coachella til Glastonbury) og vært på turne med store, verdenskjente navn (Coldplay og the Scissor Sisters) er de nå klare for å innta Kongsberg i 2019 med The Blind Boys of Alabama.  

Amadou Bagayoko – guitar
Mariam Doumbia – vocals

FESTIVALPASS 2019 | Pris: 3 395,-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2019 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.