06.07.2019 KL.23:59
Kongsberg kirke
KR. 450,-

Amadou & Mariam + The Blind Boys of Alabama

From Bamako to Birmingham: Amadou + Mariam and The Blind Boys of Alabama

Gjør deg klar for heftig gospel i verdensklasse når Amadou & Mariam og Blind Boys of Alabama kommer til Kongsberg.

Prosjektet har de kalt «fra Bamako til Birmingham». Her krysses musikalske grenser mellom tradisjonell gospel og
afrikansk musikk. Den legendariske avslutningskonserten i Kongsberg kirke er dermed et must!

The Blind Boys er kjent for å krysse flere musikalske grenser med sine bemerkelsesverdige tolkninger fra det tradisjonelle innen gospel til det mer moderne gjort i samarbeid med høyst kjente musikere og låtskrivere (Eric Clapton, Prince og Tom Waits).

Etter å ha blitt hedret av National Endowment for the Arts (NEA) og National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) med Lifetime Achievement Awards, blitt en del av Gospel Music Hall of Fame og vunnet hele fem Grammy® Awards; har The Blind Boys oppnådd de høyst store anerkjennelsene det er å oppnå gjennom sin karriere som strekker seg på over 70 år.

I løpet av de siste førti årene har Amadou & Mariam befestet sin posisjon som de mest sentrale utøverne innenfor malansk og afrikansk musikk. 

De har samarbeidet med produsenter som virker langt fjernt fra deres univers (Damon Albarn of Blur og Manu Chao), invitert artistene som bygger morgendagens popmusikk for å spille deres naive og livlige sanger (Santigold, TV On The Radio, Yeah Yeah Yeahs) og vært en inspirasjonskilde for flere når det kommer til å blande afro- og elektrolyder i ett (MHD, DJ Mujava, Awesome Tapes From Africa, Four Tet eller Jamie xx). 

Etter å ha spilt på noen av verdens største festivaler (Fra Coachella til Glastonbury) og vært på turne med store, verdenskjente navn (Coldplay og the Scissor Sisters) er de nå klare for å innta Kongsberg i 2019 med The Blind Boys of Alabama.  

Jimmy Carter – vokal
Eric McKinnie – vokal
Paul Beasley – vokal
Ben Moore – vokal
Joey Williams – vokal & gitar
Amadou Bagayoko – vokal & gitar
Mariam Doumbia – vokal
Samuel Dickey – bass
Yves Abady – trommer

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2023 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.