torsdag 08.07.21
Kongsberg kirke

Susanna & the Brotherhood of Our Lady feat. Tuva Syvertsen

Kraftfull, søkende og klar, med en kjerne av symbolsk billedbruk hentet fra antikk mytologi, middelaldersk mystisisme og vår tids forbrukersamfunn. Det spenner fra sjelegranskende folk til vibrerende elektroniske lydlandskap.

Konsertstart: 17:00 Pris enkeltbillett: 450,-

Susanna utfordrer og lar seg ikke sette i en bestemt bås. Hun opptrer i et musikalsk landskap der sjangergrensene tøyes og i mange tilfeller ikke eksisterer. Susanna har utmerket seg som en sterk og innovativ låtskriver, komponist og tekstforfatter, men også som en fremragende tolker og formidler av andres låter og tekster. Hun står aldri på stedet hvil, men initierer nye kunstneriske samarbeid som gang på gang vekker oppsikt og honnør. Med til konserten på Kongsberg har Susanna for anledningen også med seg Tuva Syvertsen. 

I 2016 mottok hun Norges største jazzpris, Kongsberg Jazzfestivals musikerpris. Prisen går til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter, så i 2017 opptrådte hun med 3 konserter under festivalen. Når hun nå vender hjem igjen til årets festival med bestillingsverket fra Vossajazz, «The Brotherhood of Our Lady, kan vi vente oss en sjelsettende opplevelse og det skjer i Kongsberg Kirke. 

I 2019 ble Susannas Garden of Earthly Delights utgitt til strålende kritikker både i og utenfor Norge. Albumet er nominert til Spellemannprisen i Åpen Klasse. På sitt 13. album har Susanna latt seg inspirere av den nederlandske 1500-talls kunstneren Hieronymus Bosch sine malerier.  Resultatet er en glødende, poetisk og fantastisk samling sanger og historier. Noen lyttere vil kanskje høre elementer som kan minne om Joni Mitchells melodiføring, Nina Simones selvutleverende mørke eller Diamanda Galas’ traumatiserte intensitet, liksom filtrert gjennom middelaldersk folketradisjon og moderne, eksperimentell lydhørhet. Men det er ingen tvil om at dette er Susannas egen, distinkte stemme: Kraftfull, søkende og klar, med en kjerne av symbolsk billedbruk hentet fra antikk mytologi, middelaldersk mystisisme og vår tids forbrukersamfunn. For anledningen har Susanna samlet en rekke musikere fra den unge, dynamiske og sjangerfrie norske musikkscenen, The Brotherhood of Our Lady (oppkalt etter det religiøse brorskapet som fungerte som sponsor for Bosch), med medlemmer fra band som Skadedyr, Stina Stjern og Bladed.

Susanna & the Brotherhood of Our Lady:
Susanna: vokal, flygel, elektronikk
Stina Moltu: gitar, vokal, kassettspiller
Ida Løvli Hidle: akkordeon, vokal
Anita Kaasbøll: vokal, elektronikk, synth
Tuva Syvertsen: feler, vokal, elektronikk

 

Dørene åpner: 16:30

Konsertstart: 17:00

Foto: Signe Fuglesteg Luksegard

 

Refusjonsgaranti:
Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, men vil åpnes opp for flere dersom reglene tillater det. Skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake.

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl