04.07.2020 KL.1900
Energimølla
KR. 350,-

Sun-Mi Hong

Trommeslageren Sun-Mi Hong er født og oppvokst i Korea, men etter sju år i Amsterdam, har hun nå etablert seg ettertrykkelig på den nederlandske og europeiske jazzscenen. Hun stiller med kvintett på årets jazzfestival.

Sun-Mi Hong nevner musikere som Brian Blade, Wayne Shorter og Elvin Jones som inspirasjonskilder, og det sier jo en del om hva slags musikk kvintetten hennes spiller. Uttrykket er energisk og vitalt med en usedvanlig groovy trommeslager bak trommesettet. Men denne amerikanskinspirerte musikken mikses med europeisk impresjonisme og koreansk musikk, og den preges av dramatisk og emosjonell variasjon, fra følsom minimalisme til et heftig og ekspressivt uttrykk. Sun-Mi Hong er ikke bare en eksepsjonell trommeslager, men også en talentfull komponist. Kvintetten spiller hovedsakelig hennes komposisjoner. I 2018 vant hun Dutch Jazz Competition . I 2019 ble hun valgt ut til Young VIPs Tour –  en turné der 25 nederlandske jazzklubber plukker ut spesielt lovende band. Hun og kvintetten har etter hvert spilt på flere betydningsfulle scener, som Ronnie Scott’s i London og The North Sea Festival. Det anerkjente nettstedet ProgJazz fastslår at «Sun-Mi Hong nærer vår optimisme og våre håp for jazzmusikkens framtid».

Nicolo Ricci: Tenor
Alistair Payne: Trompet
Youngwoo Lee: Piano
Alessandro Fongaro: Bass
Sun-Mi Hong: Trommer

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.