fredag 07.07.23
Sølvsalen

Strønen/Bry: A World Without Borders feat. Time Is A Blind Guide

DNB-prisvinner Thomas Strønen, Time Is A Blind Guide og fotograf Knut Bry i slående musikalsk og visuelt samarbeid.

Konsertstart: 17:30 Pris enkeltbillett: 390,-

Trommeslager og komponist Thomas Strønen mottok festivalens store musikerpris DNB-prisen på fjorårets festival, og er tilbake på festivalen i år med en rekke spennende prosjekter. Til denne konserten i Sølvsalen møter Strønen og bandet hans Time Is A Blind Guide fotografen Knut Bry, som har laget en visuell ramme rundt konserten som tar utgangspunkt i hans oppsiktsvekkende fotografiske arbeider fra flyktningleirer på øya Lesvos i Hellas. 

I bandet Time Is A Blind Guide forener Thomas Strønen mesterlig sine interesser for ulike musikalske tradisjoner: Jazz, kammermusikk, samtidsmusikk og folkemusikk. 

Strønen sier dette om musikken: ‘Besetningen har en instrumentering som bærer preg av at jeg ønsker flere ensembler i ett. (…) Min musikalske oppvekst har vært mangfoldig, med ECM-estetikk, så vel som klassisk og elektronisk – og impromusikk; med dette ensemblet prøver jeg å samle mange endetråder’. Ensemblet rommer således både strykere, perkusjon og en pianotrio, og musikken er ytterst tiltalende: Vakker og varm, suggererende og medrivende – og særdeles uttrykksfull. Komposisjonene og arrangementene gir de enkelte musikerne rikelig anledning til enestående solistprestasjoner.

Fotografen Knut Bry og Thomas Strønen har samarbeidet i flere prosjekter de siste 12 årene, både på Den Norske Opera og Ballett, gjennom miljøbevegelsen Bellona og på DOGA.

Knut Bry er en av Norges mest anerkjente fotografer. Han har siden 70-tallet jobbet verden over, hovedsakelig som mote- og reklamefotograf. Arbeidet hans har fått internasjonal anerkjennelse på tvers av sjangre – fra redaksjonelle moteserier, til artistportretter av Whitney Houston, til verdensomspennende reportasjer for VOGUE og The Traveler.

Knut er glødende humanitær og har de siste årene jobbet i flyktningleirer på øya Lesvos i Hellas. Hans forståelse for form, lys og farge er inspirerende, og hans vesen enda mer.

Thomas Strønen (trommer, perk.) Ayumi Tanaka (flygel), Håkon Aase (fiolin), Leo Sander (cello), Ole Morten Vågan (bass), Knut Bry (foto)

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Krona Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Krona Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Krona Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Krona Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis