07.07.2018 KL.13:00
Energimølla
KR. 350,-

Stenson/Christensen/Ljungkvist

En ny stjernetrio som består av legendene Bobo Stenson og Jon Christensen samt nesten-legenden Fredrik Ljungkvist, må nødvendigvis by på musikk av sjelden høy kvalitet. 

Pianisten Bobo Stenson er en ruvende skikkelse på dagens jazzscene. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd på 1970-tallet med en av de fineste jazzband kloden har hørt, Jan Garbarek / Bobo Stenson Quartet. Siden har han spilt med en rekke av jazzens celebriteter, men har spesielt markert seg med solokonserter og sin egen trio. I vinter kom trioen med ny plate, «Contra La Indecisión», og den frambrakte unisone begeistringsbrøl fra kritikerkorpset. «Ein bautastein av ei plate», skrev Lars Mossefinn på salt peanuts*. 

Trommeslageren Jon Christensen var også med i Garbarek / Stenson-kvartetten, og han spilte seinere i Stensons trio i mange år. Trolig har ingen vært med på så mange ECM-plater som han. Hans lydhørhet, hans evne til å supplere lydbildet med subtile innspill kombinert med hans evne til å swinge sanseløst, gjør ham til en ønskemedspiller både for Bobo Stenson og en mengde andre musikere.

Saksofonisten og klarinettisten Fredrik Ljungkvist er en svært populær musiker på de europeiske jazzscenene. Med sitt kraftfulle, sterkt rytmiske og også melodiske og lyriske spill, har han tatt innersvingen på selv den største skeptiker. Han dukker opp i mange interessante band, men er, i hvert fall i Norge, mest kjent som en viktig musiker i Atomic – og Atomic er det knapt noen som overgår!

Bobo Stenson (piano), Jon Christensen (trommer), Fredrik Ljungkvist (sax/klarinett)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.