04.07.2020 KL.17:30
Sølvsalen
KR. 450,-

Parish

Et fascinerende band med Thomas Strønen.

Bobo Stenson er 75 år, Fredrik Ljungkvist er 50 år, Ecm Records likeså. Det er 15 år siden Thomas Strønen debuterte på Ecm Records med Parish.     

Parish gjør en enestående Reunion etter et ønske fra musikerne om å møtes igjen på scenen. Strønen skrev i 2019 et verk for Bobo Stenson og Nordbotten big band i forbindelse med Stensons 75 års dag og det var Bobos vitalitet, spilleglede og energi under framføringen som førte Strønen på idéen om å atter spille sammen igjen.

Siden Parish så dagens lys for første gang i 2001, har ensemblets musikere rukket å være delaktige på noen hundre utgivelser og blitt markante stemmer på hver sine respektive instrument. Det som startet som et møte mellom et ungt komp (Eilertsen/ Strønen) og godt etablerte Stenson, førte til dannelsen av en kvartett og for Strønen, et første møte med Manfred Eicher.

Eicher overvar bandets første konsert i Kulturkirken Jakob under Oslo Jazzfestival i 2001 og signerte ensemblet umiddelbart etter konserten. Debut-konserten ble imidlertid utgitt, men Eichers velsignelse, på Challenge Records før de sammen gikk i studio og laget en ny plate.

 

Fredrik Ljungkvist -treblås
Bobo Stenson – piano
Mats Eilertsen – bass
Thomas Strønen – trommer

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.