06.07.2019 KL.21:00
Festivalgata
Gratis

SOS for Yemen

Kunstnergruppa ANNEX inviterer til avslutning av verket: We are guided by the beauty of our weapons: YEMEN – Amen

 

Lørdag, 6. juli 2019, kl 21-23 ved Myntgata 1. 
Kunstnerne er tilstede for samtale og dialog.
Verket er laget spesielt til Kongsberg Jazzfestival 2019

 

Historisk er det spennende relasjoner mellom både jazz, politikk og Islam, som trekker seg tilbake til sent på 1940-tallet. Dette henger bl.a. sammen med jazzens opprinnelse i afro-amerikanske miljøer i USA, noe som på et tidspunkt førte til at mange jazzmusikere konverterte til Islam.

 

LYSSKULPTUREN

YEMEN henspeiler på det krigsherjede landet i Midt-Østen, og Amen er et utrykk vi i Norge kjenner fra kirken. Amen blir også brukt av de to andre store monoteistiske religionene, Islam og Jødedom, som regel i sammenheng med bønn og som uttrykk for en ‘avslutning’. I mange amerikanske kirker er det videre et utbredt fenomen at forsamlingen roper “Amen!”, når de er enige i preken.

 

Lysskulpturens blinkemønster  … _ _ _ … er nødsignalet SOS (save our souls) i Morse-kode.

 

Om ANNEX

Kunstnergruppen ble dannet 2015 og består i dag av Mona Bentzen og Kjersti G. Andvig. ANNEX arbeider på bakgrunn av egne erfaringer og en felles interesse for ulike aspekter ved migrasjons- og asylpolitikk. Spesielt med fokus på de bakenforliggende årsakene.

Vårt mål er å skape debatt og engasjement rundt viktige samfunnsmessige veivalg gjennom tradisjonelle og utradisjonelle uttrykk og rom. Arbeidet har blitt utviklet i felleskap. For mer informasjon om tidligere arbeider: http://kjersti.andvig.free.fr/spip.php?rubrique34

 

FOTO: Silje Storm Drabitius

 

Støttet av Fritt Ord

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.