UTSOLGT!
torsdag 06.07.23
Kongsberg Musikkteater

Solveig Slettahjell Quartet med gjest Frida Ånnevik

Solveig Slettahjell er uten tvil en av de største stemmene i norsk jazz.

Konsertstart: 21:00 Pris enkeltbillett: 490,-

Solveig Slettahjell tar med kvartetten sin og spiller låter fra hennes utvalgte «skandinaviske sangbok». Når i tillegg visesanger og publikumsfavoritt Frida Ånnevik blir med på konserten som gjest, er det store grunner til å skru opp forventninger til denne kvelden!  

Solveig Slettahjell har lenge gått med en ide om å lage et kvartett-album basert på hennes utvalgte «skandinaviske sangbok» og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep. I denne eklektiske samlingen finner vi musikk av Edvard Griegs «Ved Rondane», Eva Dahlgrens «Guldlock», Alf Prøysens «Trassvisa hennes Tora», låter av Lars Lillo Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grethe Preus, ispedd nyskrevet materiale av Slettahjell selv og Andreas Ulvo. Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz største musikere for tiden; Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og uærbødighet som preger jazzens håndtering av «the american songbook». Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz inspirert av mange som har gått foran; Zetterlund, Johanson, Brockstedt, Rosseland, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egensignatur som bærende element.

Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. Det er blitt fem egne plater, mange konserter, fine samarbeid og uventa svinger. Frida har fra første plate formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i – og samtidig utfordre det å være visesanger.

Frida har de siste årene turnert landet rundt på scener ute og inne, festivaler, spilt tre-fire Rockefeller konserter, gjestet Sentrum Scene, og mye mer. Det siste året har hun tilbrakt i studio, og ny musikk kommer i 2023. 

Solveig Slettahjell – vokal
Frida Ånnevik – vokal
Andreas Ulvo – piano
Trygve Waldemar Fiske – kontrabass
Pål Hausken – trommer

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat