05.07.2023 KL.22:30
Privat Bar
KR. 320,-

Soft Ffog

Stadig flere band kombinerer impulser fra Jimi Hendrix og King Crimson med typiske jazzuttrykk. De skaper en musikk som både syder av rockens energi og overskudd og jazzens improvisatoriske frihet og temperament. Soft Ffog er et slikt band!

På Kongsberg Jazzfestival i 2016 spilte en kvartett under Tom Hasslans ledelse som del av konsertserien ‘Nye stemmer’. Stor suksess – og etter en hvilepause er bandet nå tilbake under navnet Soft Ffog, og med en strålende vinylplate ute til stor glede for svært mange. Gitarist Tom Hasslan er bandets leder og komponist, og sammen med sin musikerfelle fra Krokofant, trommis Axel Skalstad, bassisten Trond Frønes (Red Kite) og tangentmester Vegard Lien Bjerkan (WIZRD) sørger han for en musikalsk utladning som får rockefolket til å juble og jazzfolket til å hoie av lutter glede. Ofte dundrer musikken framover, men noen ganger sniker den seg på lette føtter. Jazzskribenten  Audun Vinger har selvfølgelig helt rett når han hevder at «Axel Skalstad er en av landet råeste trommiser». Som bandleder bevilger Tom Hasslan seg noen heftige, ville og lange gitarsoloer. Det har ingen noe imot! Trond Frønes og Vegard Lien Bjerkan bidrar selvfølgelig til å holde gryta sydende og til at den musikalske helheten er så vanvittig bra.                                           

Alle som liker band som Elephant9, Hedvig Mollestad Trio, Krokofant og Bushman’s Revenge kommer helt sikkert til å valfarte til årets festivalkonsert med Soft Ffrog.

Tom Hasslan – gitar
Trond Frønes – bass
Vegard Lien Bjerkan – keyboards
Axel Skalstad – trommer

Dørene åpner kl. 21:30
Konsertstart kl. 22:30

20 års aldersgrense

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.