08.07.2017 KL.21:30
Smeltehytta
KR. 300,-,-

Skrap & Steve Noble

Premiere på en ny og forventningsskapende konstellasjon: Heida Mobeck og Anja Lauvdal i duoen SKRAP møter den engelske trommeslager Steve Noble.

I duoen Skrap møter vi to av de mest spennende musikerne på dagens norske musikkscene. Heida Karine Johannisdottir Mobeck er først og fremst tubaist, men bidrar også med diverse lydeffekter. Anja Lauvdal spiller piano og synther. Skrap er først og fremst en arena for fantasifull improvisasjon. Sjangergrenser ignoreres på en usedvanlig fruktbar måte. Her strømmer det på med jazz, rock, støy, impro og folkemusikk som utkrystalliseres i et høyst personlig uttrykk. Det de gjør er ytterst fascinerende, utfordrende og givende! De tos romslige forhold til vedtatte sjangre understrekes av at de er med i svært forskjellige band, som Skadedyr, Your Headlights Are On, Broen og Moskus.

På jazzfestivalens avslutningsdag skal de få utfolde seg i utfordrende samspill med en virkelig storhet i europeisk improvisasjonsmusikk, den engelske trommeslageren Steve Noble. Også han er en svært fordomsfri musiker som har latt seg inspirere av mange slags musikk. Han har studert hos den nigerianske mestertrommis Elkan Ogunde, han har spilt avant garde jazz-pop, blitt inspirert av asiatiske perkusjonister, deltatt i teater og danse-forestillinger og mye mer. Men han har etter hvert – med denne ballasten – dreid mer og mer mot den frie improvisasjonen. Han har spilt med størrelser som John Edwards, Derek Bailey, Joe McPhee og Peter Brötzmann. Han er en modig og oppfinnsom musiker, med en enestående evne til å inngå i en meningsfull musikalsk konversasjon. Nå skal han for første gang møte to av Norges mest kreative improvisatører. De må jo bli en begivenhet!

Anja Lauvdal (tangenter, elektronikk), Heida Karine Johannisdottir Mobeck (tuba, elektronikk), Steve Noble (trommer)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.