torsdag 03.07.14
Kirketorget

Sivert Høyem + Kent (Support: Babylon Brothers)

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 490 + bill. avg.,-

Sivert Høyem er, siden Madrugadas gjennombrudd i 1999 og senere som soloartist, regnet som en av Norges aller beste låtskrivere og vokalister, og ikke uten grunn. Med en stemme som kan måles opp mot de største i rocken har han sunget seg rett inn i den norske folkesjela. Etter å ha turnert mye i utlandet de siste årene ser Høyem frem til å igjen spille på hjemmebane denne sommeren. ”Jeg gleder meg veldig til å spille for mitt norske publikum igjen” sier vokalisten i en kommentar.

Den 10. mars kom Høyem endelig med en etterlengtet ny plate, som allerede er anmeldt av Aftenposten til å være ”et av årets mer solide album”, toppet med et terningkast fem. Den første singelen fra albumet ble sluppet i januar, og pressen har vært rause med lovord. ”Dersom denne smakebiten er toneangivende for Høyems femte plate «Endless Love», er det bare å belage seg på noe fantastisk” skrev Torgrim Øyre i Dagbladet, og ga singelen terningkast 6.

Sivert Høyem spilte sist på Kongsberg Jazzfestival i 2008, da med Madrugada og for et helt utsolgt Kirketorg. Siden den gang har vi fått inn mange ønsker om å hente Sivert tilbake til festivalen, og i år har vi endelig fått det til! Vi gleder oss veldig til å presentere Norges beste rockevokalist på Kongsberg , og syns det er ekstra hyggelig å kunne innfri Kongsbergensernes toppønske blant artister akkurat i år, når vi feirer vår 50. festival.

Kent har siden de debuterte i 1995 posisjonert seg som et av de største bandene i skandinavia. Etter suksessen i 2012 med ”Jag är inte redd for mörket” der åpningssporet ble beskrevet av Marius Asp i Lydverket som noe av det flotteste bandet har presentert det siste tiåret er de nå endelig i studio med ny plate, og forventningene er skyhøye!

I 2002 fikk Kent sitt store gjennombrudd i Norge med albumet “Vapen och ammunition”, der hitlåten ”Dom andra” førte til at hele Norge ble kjent med bandet. I Sverige er Kent å regne som superstjerner, der de blant annet har prestert å selge 30.000 billetter til Stockholm Stadion på under tre timer.

Kent er et band med bred publikumsappell, og har fans både blant det mer kresne rockepublikummet og mannen i gata. Bandet har blitt beskrevet som et Nordens U2, Coldplay eller Depeche Mode, og til tross for at de har holdt på i snart 25 år regnes de fremdeles som nyskapende og høyaktuelle. Bandet spilte sist i Norge i 2012, og fansen har siden ventet tålmodig på flere muligheter til å oppleve rockefavorittene.

Support: Babylon Brothers)

Fire av landets flotteste musikere spiller egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky Jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.  Staffan William-Olsson (gitar), Frode Mangen (keyboards), Tom Erik Antonsen (bass) og Erik Smith (trommer). 

Billetten gir adgang til en helaften på Kirketorget! Programmet på Kirketorget på torsdagen er som følger:

18:30 – dørene åpner

19:00 – Babylon Brothers

20:00 – Sivert Høyem

22:30 – Kent

Andre artister

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster

Kongsberg Musikkteater
Torsdag 4. juli / Kl: 21:00

John Scofield & Dave Holland Duo

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio