Få billetter igjen!
lørdag 06.07.19
Kongsberg Musikkteater

Sing the truth!

Tre av jazzens største stjerner – Cecile McLorin Salvant, Lizz Wright og Angelique Kidjo legger turen til Kongsberg Jazzfestival med turnépremiere på sitt prosjekt Sing The Truth!

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 690,-

Tre av jazzens største stjerner legger turen til Kongsberg Jazzfestival med turnépremiere på sitt nye prosjekt – Sing the Truth! De har satt sammen et sterkt program hvor målet er at ingen forlater konserten uten rikelig med glede.  Musikalsk leder av prosjektet er Grammy-prisvinnende Terri Lyne Carrington.

Cecile McLorin Salvant omtales som den store, amerikanske stemmen! Sangere som dette går det maks en til to av på hver generasjon. Arven etter Sarah Vaughan, Bessie Smith og Billie Holiday kan være tung å aksle for hvem som helst, men den knapt 30 år gamle Grammy-vinneren bærer den med rak rygg.

Lizz Wright, kaitisk bakgrunn, trespråklig oppvekst i Miami og klassisk utdannelse i Frankrike borger for en original og mangefasettert inngang til jazztradisjonen. Hun har sine egne røtter i gospelmusikken i de amerikanske sørstatene, og ble underveis inspirert av artister som Nina Simone, Cassandra Wilson og Joni Mitchell. Hun begynte tidlig å spille piano og synge, og trakk snart inn inspirasjon fra både soul, pop og blues. Bare 20 år gammel ble hun med i vokalkvartetten In the Spirit i 2000, mens hun et par år senere vakte oppsikt under en hyllestturné til Billie Holiday. Siden har hun vært en av jazzens store vokalstjerner.

Angelique Kidjo, dronningen av afrofunk har vunnet Grammy for i kategorien ”Best Contemporary World Music Album” for plata ”Djin Djin” Den er produsert av Tony Visconti og med en stjernespekket gjesteliste som blant andre inkluderte Peter Gabriel og Ziggy Marley. Kidjo har blitt verdensstjerne siden gjennombruddet med ”Batonga” i 1991 og blander soul, funk og pop med sine musikalske røtter fra Benin i Vest-Afrika. Hun var flere ganger i Norge og er godt kjent for norsk publikum ikke bare som musiker men som UNICEF Goodwill Ambassadør, som sterk og engasjert stemme for alle de som ikke kommer til ordet og blir hørt, og hun er involvert i en rekke internasjonale prosjekter. «Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling er mange. Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Sju år gammel var Terri Lyne Carrington da hun fikk trommesettet etter sin jazzmusikerbestefar. Som 10-åring opptrådte hun på Wichita Jazz Festival, og året etter fikk hun stipend ved prestisjetunge Berklee College of Music der hun i dag er æresdoktor og lærer og en strålende slagverker!

 

Angelique Kidjo – vokal
Cecile McLorin Salvant – vokal
Lizz Wright – vokal

Terri Lyne Carrington – trommer og bandleder

 

Dørene åpnes ca kl. 18.00.
Konsertstart kl. 19.00.
Fri aldersgrense.

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften.

 

[event id=»11965″]

[festivalpass]

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien