06.07.2019 KL.19:00
Kongsberg Musikkteater
KR. 690,-

Sing the truth!

Tre av jazzens største stjerner – Dianne Reeves, Lizz Wright og Angelique Kidjo legger turen til Kongsberg Jazzfestival med turnépremiere på sitt prosjekt Sing The Truth!

 


Tre av jazzens største stjerner legger turen til Kongsberg Jazzfestival med turnépremiere på sitt nye prosjekt – Sing the Truth! De har satt sammen et sterkt program hvor målet er at ingen forlater konserten uten rikelig med glede.  Musikalsk leder av prosjektet er Grammy-prisvinnende Terri Lyne Carrington.

Dianne Reeves er en artist som legger inn mer rytme og melodi enn de fleste uten at det går på bekostning av jazzens vesen og sarte blå sjel. Dianne Reeves har et sterkt fortellerinstinkt, en virtuositet og et improvisasjonstalent som kan ta pusten fra de fleste. På tross av (eller kanskje på grunn av) sine sjangeroverskridende prosjekter har hun et uslitelig godt rykte blant jazzens harde kjerne,og høster en enorm anerkjennelse fra kritikere og publikum over hele verden, som har blitt kronet med 4 Grammypriser – tre av dem på rad (som eneste artist noensinne).

Lizz Wright er jazzvokalist i de beste tradisjoner, aktuell med albumet «Grace» som hun slapp høsten 2017,og som er hennes sjette soloalbum siden debuten med «Salt» i 2003. Hun har sine egne røtter i gospelmusikken i de amerikanske sørstatene, og ble underveis inspirert av artister som Nina Simone, Cassandra Wilson og Joni Mitchell. Hun begynte tidlig å spille piano og synge, og trakk snart inn inspirasjon fra både soul, pop og blues. Bare 20 år gammel ble hun med i vokalkvartetten In the Spirit i 2000, mens hun et par år senere vakte oppsikt under en hyllestturné til Billie Holiday. Siden har hun vært en av jazzens store vokalstjerner.

Angelique Kidjo, dronningen av afrofunk har vunnet Grammy for i kategorien ”Best Contemporary World Music Album” for plata ”Djin Djin” Den er produsert av Tony Visconti og med en stjernespekket gjesteliste som blant andre inkluderte Peter Gabriel og Ziggy Marley. Kidjo har blitt verdensstjerne siden gjennombruddet med ”Batonga” i 1991 og blander soul, funk og pop med sine musikalske røtter fra Benin i Vest-Afrika. Hun var flere ganger i Norge og er godt kjent for norsk publikum ikke bare som musiker men som UNICEF Goodwill Ambassadør, som sterk og engasjert stemme for alle de som ikke kommer til ordet og blir hørt, og hun er involvert i en rekke internasjonale prosjekter. «Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling er mange. Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Sju år gammel var Terri Lyne Carrington da hun fikk trommesettet etter sin jazzmusikerbestefar. Som 10-åring opptrådte hun på Wichita Jazz Festival, og året etter fikk hun stipend ved prestisjetunge Berklee College of Music der hun i dag er æresdoktor og lærer og en strålende slagverker!

 

Angelique Kidjo – vokal
Dianne Reeves – vokal
Lizz Wright – vokal
Terri Lyne Carrington – trommer og bandleder

 

Dørene åpnes ca kl. 18.00.
Konsertstart kl. 19.00.
Fri aldersgrense.

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

4.-7. JULI 2018
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.