onsdag 05.07.23
Kongsberg Musikkteater

ÅPNINGS- KONSERT: Shakti

Shakti med John McLaughlin og Zakir Hussain gjenoppstår i 2023, og spiller årets åpningskonsert på Kongsberg Jazzfestival!

Konsertstart: 18:00 Pris enkeltbillett: 790/720,-

Shakti er tilbake! En av jazzens supergrupper og pionerer innen world music-sjangeren, er klare for å feire sitt 50-årsjubileum med ny plate og omfattende turnering der de fortsetter å pløye ny musikalsk mark der grensene mellom øst og vest brytes ned. Shakti står for årets åpningskonsert på Kongsberg Jazzfestival – den eneste muligheten til å høre årets store jazzcomeback i Skandinavia. 

På slutten av 1960-tallet var John McLaughlin med på et par av jazzens viktigste plater, Miles Davis-platene In A Silent Way  og Bitches Brew. I alle år siden har han hatt stjernestatus. Etter den formidable suksessen med The Mahasvishnu Orchestra, møtte McLaughlin tablaspilleren Zakir Hussain og fiolinisten L. Shankar, og etter hvert oppstod gruppa Shakti. Møtet mellom en engelsk gitarist med jazz, rock og fusion i bagasjen og indiske musikere med djupe røtter både i klassisk og tradisjonell indisk musikk, skulle resultere i en helt enestående og fascinerende musikalsk sammensmeltning med appell til store lytterskarer. Dette var nyskapende musikk; den var ny og frisk med umiddelbar og positiv virkning på et takknemlig publikum, og ble opphavet til sjangeren som ofte refereres til som world music.

50 år etter starten har Shakti gjenoppstått, fremdeles med McLaughlin og Hussain fra den opprinnelige utgaven. Store deler av 2023 vil bandet turnere verden rundt, altså med ett eneste stopp i Norge og i Skandinavia: Kongsberg Jazzfestival.

John McLaughlin – gitar
Zakir Hussain – tablas

Shankar Mahadevan – vokal
Ganesh Rajagopalan – fiolin
Selvaganesh Vinayakram – perkusjon

***

Viktig info om billetter: 

Det ble opprinnelig lagt ut sitteplasser på balkong og ståplasser på gulv. Per 29. juni endret vi dette, og alle som har kjøpt billetter før dette vil få tilsendt nye billetter, og skal ha blitt kontaktet om dette.

Billettsalget starter fredag 24. februar kl. 10.00.

Dørene åpnes kl. 17:00. 
Konsertstart kl. 18:00.

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Kongsberg Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Kongsberg Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Kongsberg Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Kongsberg Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis