lørdag 08.07.23
Smeltehytta

Særinglørdag: Røysum/ Leandre/ Sanders + Jo David Meyer Lysne solo

Ny trio debuterer på Kongsberg!

Konsertstart: 20:30 Pris enkeltbillett: 350,-

Den franske kontrabassisten Jöelle Léandre har de siste femti årene satt et umiskjennelig preg på den kreative musikken; enten den har vært improvisert eller komponert, som solist eller i store ensembler. John Cage og Giacinto Scelsi skrev i sin tid begge for Léandre, og samarbeidspartnere inkluderer folk som Anthony Braxton, Derek Bailey, Steve Lacy, Fred Frith og John Zorn. 

Léandre kunne hvilt på gamle bragder, men heldigvis for oss nekter den revolusjonære ånden å stagnere. I fjor traff Léandre den norske treblåseren Andreas Røysum og den britiske perkusjonisten Mark Sanders, og det ble fort klart at det måtte lages musikk i trespann. 

Sanders er en svært etterspurt musiker, og har gjestet Kongsberg flere ganger tidligere. Den årvåkne lytter kan ha hørt han rundt omkring med Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, Charles Gayle, Roswell Rudd, Evan Parker, John Butcher og mange flere. 

Den norske klarinettisten Andreas Røysum tilhører en langt yngre generasjon enn de to bautaene, men med sine musikalske tilskudd til den norske jazzscenen har han overbevist om at han hører hjemme i det beste selskap. Røysum har de siste ti årene vært omkring med band som Miman, Marthe Lea Band, Røysum Ensemble og Nakama. 

Den resulterende splitter nye trioen gjør sin debut på Kongsberg Jazzfestival!

Jöelle Léandre (kontrabass), Andreas Røysum (klarinetter), Mark Sanders (trommer)

Jo David Meyer Lysne

Jo David Meyer Lysne er en komponist og utøver med base i Gvarv i Midt-Telemark. Han arbeider i hovedsak med kammermusikk i samspill med robotikk – elektronisk styrt musikk som klinger akustisk. I kveld skal vi få høre et improvisert sett for motoriserte gitarer og plateklanger.

Andre artister

Christians kjeller
Onsdag 5. juli / Kl: 20:30

Amund Maarud Trio

Jazzboksen
Onsdag 5. juli / Kl: 14:00

Jazzprat med Now’s the Time: Thomas Hylland Eriksen & David Murray

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Jazzboksen
Fredag 7. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Jazzboksen
Lørdag 8. juli / Kl: 12:00

Jazzprat med Now’s the Time

Gratis
Skavangertun sykehjem
Torsdag 6. juli / Kl: 12:00

Gulljazz

Gratis