lørdag 09.07.22
Smeltehytta

Særinglørdag 2022

Til årets Særinglørdag er vi stolte av å presentere et stjernelag av artister innenfor samtidsjazzen.

Konsertstart: 20:30 Pris enkeltbillett: 370,-

Signe Emmeluth og Tony Buck

Dette er en ny og lovende konstellasjon! Saksofonisten Signe Emmeluth er en av de mest etterspurte saksofonistene i Norge, og alle som har hørt henne skjønner hvorfor. Det er en helt utrolig pasjon og et ekspressivt temperament i spillet hennes. Det kommer til å bli en sann musikalsk svir å høre henne i tospann med trommeslageren Tony Buck. Han er fra Australia, men vi har hørt ham i Norge mange ganger, som oftest i trioen The Necks. Han spiller ofte solokonserter, og utvider stadig sin palett med spennende perkusjon og kreative teknikker.

Axel Skalstad Solo (ASS) 

Axel Skalstad er en trommeslager født og vokst opp med kongsberg jazzfestival siden 1992, og i forbindelse med hans 30 år på festivalen skal han markere dette med en solokonsert. 
Soloprosjektet er et dykk ned i rytmenes og klagens univers, hvor musikken er improvisert og komponert med skisser og rammer som skjer der og da. 

Moon Day: Golding, Edwards, Rochford

I denne trioen møter vi tre musikere som alle har satt sitt preg på den samtidige jazzen. Saksofonisten Binker Golding er den yngste av dem, og han står midt i det miljøet som gjør London til en spesielt søkt jazzby for tida, og med duoen Binker & Moses har han bidratt til å samle en ny generasjon av lyttere. Bassisten John Edwards er en veteran på den internasjonale improvisasjons – og jazzscenen. Han er en betydelig musiker som vi heldigvis har hørt her på Kongsberg mange ganger. Trommeslager Seb Rochford representerer en mellomgenerasjon, og han har satt sitt markante stempel på flere kjente jazzgrupper. Han ble for alvor kjent med det populære bandet Polar Bear, og har i ettertid blitt en svær etterspurt musiker på den engelske scenen.Denne trioen (med Steve Noble på trommer) ga ut plata Moon Day i 2021. Den syder av temperament og energi: «Dette er frijazz på sitt mest utfordrende og engasjerende. ‘Moon Day’ er utvilsomt en framtidig klassiker».

 

Konsertstart 20:30
Dørene åpner 20:00

Billedkunstner Mari Eriksen
 
Vår hospiterende billedkunstner Mari Eriksen har brukt særingprogrammet og venue som inspirasjon til å arbeide frem en rekke stedsspesifikke verk som vises i Smeltehytta under festival-tida. Med denne satsningen får publikum, og folka på scenen, utvida kunstopplevelser som trigger alle sansene. Se mer HER

Til Særinglørdag kan du kjøpe enkeltbillett, men om du også ønsker å se andre konserter på Smeltehytta, nattkonsertene på Energimølla og delta i årets Særingfest, er det mulig å kjøpe et eget pass – Særingpass’ 2022

 

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien