fredag 07.07.23
Smeltehytta

Særingfest 2023

Særingfesten er her igjen!

Konsertstart: 19:30 Pris enkeltbillett: 450,-

Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter, mingling og sommerstemning – rett og slett en festival i festivalen, for alle publikummere som er nysgjerrige på musikk utenfor allfarvei! Frijazzkjempe og trommeslager Ståle Liavik Solberg har satt sammen kveldens program, som byr på fire konserter med noe av det ypperste innen europeisk improvisasjonsmusikk.

Lehn / Anker / Alberts / Grenager / Duch / Solberg
Særingfestens første konsert er med et norsk-dansk ensemble utvidet med den fantastiske Thomas Lehn på analog synth. Ensemblet ble satt sammen til Kongsbergjazz i 2020, og det er en stor glede at vi endelig skal få høre denne gjengen improvisere! Mellom seg har de spilt med det som kan krype og gå av musikere innenfor den samtidige eksperimentelle musikken, og de har alle bidratt til en mengde nydelige konserter på festivalen. Du kan forvente kammer-impro med høy intensitet fra noen av de mest aktivt lyttende musikerne i bransjen.

Thomas Lehn (synth), Lotte Anker (sax), Kristoffer Alberts (sax), Lene Grenager (cello), Michael Duch (kontrabass), Ståle Liavik Solberg (slagverk)

Garner / Torrence
Natali Abrahamsen Garner og Jennifer Torrence hadde sin debut i Oslo i desember i 2022, og begeistret da publikum med et lydlandskap ulikt det meste annet. Kombinasjonen av Garners elektronisk bearbeidete stemme og Torrences unike slagverkoppsett skaper en felles lydpalett som utforsker med stor ro og tydelig tilstedeværelse.

Natali Abrahamsen Garner (vokal & elektronikk), Jennifer Torrence (slagverk)

Joëlle Léandre
Joëlle Léandre er en legende! Hun har jobbet med ny musikk og friimprovisasjon i snart femti år og har redefinert hvordan en kontrabass kan låte – både alene og i utallige mer eller midre faste grupper. Hun mottar i juni en hederspris, eller Lifetime Achievement Award som det heter på godt norsk, på Arts for Art / Vision Festival i New York og vi er umåtelig stolte av å kunne presentere henne på årets festival!

Joëlle Léandre (kontrabass)

Lav Sol
Lav Sol skaper improvisert musikk inspirert av elektronika, hip-hop og rock. Inspirasjon av alt fra The Beatles’ Ringo Starr til Aphex Twins trommemaskiner gjenspeiles i måten de improviserer på. Det akustiske møter det elektroniske i bandets sound bestående av tuba, synth og trommer, alt gjennom et rikt bibliotek av samples og effekter. Med opprinnelse fra jazzmiljøet i Trondheim begynte August Glännestrand, Heiða Karine Jóhannesdóttir og Håvard Aufles å spille sammen i 2021 og da fant de fort veien inn til særegne uttrykket de har i dag.

August Glännestrand (trommer), Heiða Karine Jóhannesdóttir (tuba), Håvard Aufles (synth)

Konsertstart: 19:30
Dørene åpner: 18:30

Andre artister

Dette er et bilde av Cezinando, Lemaitre og Synne Vo
Kirketorget
Torsdag 4. juli / Kl: 19:00

Cezinando / Lemaitre / Synne Vo

Bilde av Thurston Moore
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Thurston Moore Group

tekstbilde særingfest
Smeltehytta
Fredag 5. juli / Kl: 19:30

Særingfest fredag: 4 konserter!

tekstbilde særingfest kongsberg jazzfestival 2024
Smeltehytta
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Særingfest torsdag: Phil Minton & Veryan Weston

Dette er et bilde av jazzparaden på Kongsberg Jazzfestival
Barnivalparken
Mandag 1. juli / Kl: 10:00

Bandworkshop

dette er et bilde av musikerne under jazzmesse på Kongsberg Jazzfestival 2024
Kongsberg kirke
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Jazzmesse

Gratis