05.07.2019 KL.18:00
Smeltehytta
KR. 420,-

Særingfest 2019

Særingfest ble først arrangert i 2016, og ligger nå som en fast «festival» i festivalen. 

Bakmennene er også denne gangen Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love, som i tillegg til å føre halsbrekkende liv som utøvende musikere også arrangerer både konsertserier og festivaler i hovedstaden.
Gjennomgående er en forkjærlighet for fri improvisasjon og de aller mest eksperimentelle og utflippa avartene innenfor jazzmusikken – og alltid med øre for det beste scena har å tilby. Alt dette tar de med seg på Særingfest, som ligger godt an til å romme alt fra vilter rølp på stuegulvet, via fortrolige samtaler på kjøkkenet til klining på soverommet. 

 
På programmet:
MORI / STADHOUDERS / SOLBERG (Ikue Mori, Jasper Stadhouders & Ståle Liavik Solberg)
Barre Phillips
TBA
TBA
 
 
MORI / STADHOUDERS / SOLBERG
Organisk eller elektronisk? Ja takk, begge deler! Den gyldne kombinasjonen vil du kunne oppleve under årets Særingfest med Ikue Mori i samspill med Jasper Stadhouders og Ståle Liavik Solberg.

Ikue Mori – elektronikk
Siden sent søttitall har Ikue Mori vært en sentral aktør på den eksperimentelle scenen i New York. Hun spilte trommer i Arto Lindsays banebrytende gruppe DNA og har senere spilt elektronikk med folk som John Zorn, Fred Firth, Kim Gordon og Thurston Moore.

Jasper Stadhouders – gitar
Etter å ha studert klassisk og jazz i ei årrekke hoppet Jasper Stadhouders av den kommersielle scenen og gikk videre til impro-scenen for fult. Med Cactus Truck og Made To Break og en rekke andre prosjekter reiser han verden rundt i musikkens tjeneste.

Ståle Liavik Solberg – slagverk
Gjennom prosjekter med folk som John Butcher, Fred Lonberg-Holm og Jaimie Branch; og med band som Pan-Scan Ensemble og Will it float? er Ståle Liavik Solberg en aktiv deltaker i den norske og internasjonale floaren av ikreative impromusikere. Når han ikke spiller sjøl er han en av drivkreftene og ildsjelene i norsk frijazz gjennom arbeidet med konsertserien og festivalen Blow Out.

 
BARRE PHILLIPS
Den amerikanske bassisten, Barre Phillips startet sin profesjonelle musikalske karriere i 1960. Han er ikke lengre en del av den yngre generasjonen, men han har fremdeles god kontroll på bassen og dens vesen. Phillips er en bassist man absolutt skal høre på!

Med «End to End» har han begått sitt siste solalbum. Med en sterk formsans og herlig presisjon i detaljene oser det erfaring og langt levd liv av strekkene. Phillips presenterer et album hvor de andre instrumentene blir glemt, og hvor du kun nyter tonene av dyp, deilig bass.

“I play everything based on what my ear suggests I play, with no objective editing. And my ear is fed by a pool of accumulated musical experiences stored in my memory, mental memory and muscle memory. My active role is to do the best I can to play on my instrument what my ear is suggesting.” (Phillips)

Akkurat hva han vil spille på Særingfest er det bare en måte å finne ut av, men varmen og lekenheten fra End to End vil nok være sterkt tilstede.

 
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.