fredag 05.07.19
Smeltehytta

Særingfest 2019

En festival i festivalen – rått, ekte og unikt!

Konsertstart: 18:00 Pris enkeltbillett: 400,-

Særingfest er en helaften med musikk, lyd og ulyd i alle former og varianter – rett og slett en festival i festivalen!

Særingfest ble først arrangert i 2017, og ligger nå som en fast «festival» i festivalen. På Smeltehytta denne kvelden får publikum en helaften med improvisasjonsmusikk, god mat og topp stemning. To av de viktigste drivkreftene innen improvisasjonsmusikk i Norge, Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love, er også denne gang bakmennene for programmet. 

Tanken bak Særingfest er en gjennomgående kjærlighet til fri improvisasjon og de aller mest eksperimentelle og utflippa avartene innenfor jazzmusikken – og alltid med øre for det beste scena har å tilby. Dette er grunnmuren i Særingfest, som ligger godt an til å romme alt fra vilter rølp på stuegulvet, via fortrolige samtaler på kjøkkenet til klining på soverommet. Rått, ekte og unikt – kun for Særingefest!

 

Dørene åpnes ca kl. 18:00
Konsertstart kl. 19:30

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

 
MORI / STADHOUDERS / SOLBERG
 
Organisk eller elektronisk? Ja takk, begge deler! Den gyldne kombinasjonen vil du få oppleve under årets Særingfest med Ikue Mori i samspill med Jasper Stadhouders og Ståle Liavik Solberg.
 

Ikue Mori – elektronikk
Siden sent søttitall har Ikue Mori vært en sentral aktør på den eksperimentelle scenen i New York. Hun spilte trommer i Arto Lindsays banebrytende gruppe DNA og har senere spilt elektronikk med folk som John Zorn, Fred Firth, Kim Gordon og Thurston Moore.

Jasper Stadhouders – gitar
Etter å ha studert klassisk og jazz i ei årrekke hoppet Jasper Stadhouders av den kommersielle scenen og gikk videre til impro-scenen for fult. Med Cactus Truck, Made To Break og en rekke andre prosjekter reiser han verden rundt i musikkens tjeneste.

Ståle Liavik Solberg – trommer
Gjennom prosjekter med folk som John Butcher, Fred Lonberg-Holm og Jaimie Branch; og med band som Pan-Scan Ensemble og Will it float? er Ståle Liavik Solberg en aktiv deltaker i den norske og internasjonale floaren av kreative impromusikere. Når han ikke spiller sjøl er han en av drivkreftene og ildsjelene i norsk frijazz gjennom arbeidet med konsertserien og festivalen Blow Out.

 
BARRE PHILLIPS SOLO
 
Den amerikanske bassisten, Barre Phillips startet sin profesjonelle musikalske karriere i 1960. Han er ikke lengre en del av den yngre generasjonen, men han har fremdeles god kontroll på bassen og dens vesen. Phillips er en bassist man absolutt skal høre på!
 

Om sin siste plate med solobass, End to End (ECM), sier han dette: 

 

I play everything based on what my ear suggests I play, with no objective editing. And my ear is fed by a pool of accumulated musical experiences stored in my memory, mental memory and muscle memory. My active role is to do the best I can to play on my instrument what my ear is suggesting. 

 

Akkurat hva han vil spille på Særingfest er det bare en måte å finne ut av, men varmen og lekenheten fra End to End vil nok være sterkt tilstede.

 

JAIMIE BRANCH & HAMID DRAKE

På Smeltehytta får vi høre en duo som utnytter hele spekteret og ikke er redd for å utfordre seg selv og hverandre til å finne nye musikalske veier.

Jaimie Branch har de siste årene kommet som en komet på den internasjonale jazzscenen. Med plata og bandet Fly or Die har hun vist frem en organisk blanding av energiske groover og åpne og meditative melodilinjer. I tillegg har hun briljert i en haug med andre prosjekter, blant annet med Rob Mazurek, Fred Lonberg-Holm og Mars Williams.

På Særingfesten møter vi henne i samspill med en sann legende, nemlig Hamid Drake. Han har spilt med helter som Don Cherry, Pharoah Sanders og Herbie Hancock og er halvparten av ”drømmekompet” sammen med William Parker på bass. De har spilt  trio med Kidd Jordan, Frode Gjerstad, Fred Anderson og Peter Brötzmann for å nevne noen få, og de har også en strålende duo.

Jaimie Branch – trompet
Hamid Drake – trommer, perkusjon

 

MUSSON / MØSTER / FLATEN / KNEDAL ANDERSEN

Norsk allstar-trio med engelsk forsterkning!

Her er tre norske musikere som bør være kjent for de fleste. De holder jazzen fri og trøkket oppe med så forskjellige ting som Atomic, MØSTER!, The Heat Death, Akode og The Young Mothers i tillegg til samarbeidsprosjekter med en imponerende rekke av legender innenfor den mer eksperimentelle delen av jazzen.

Rachel Musson er en viktig musiker på improscenen i London hvor hun blant mye annet har trioene med henholdsvis Julie Kjær og Hannah Marshall, og Pat Thomas og Mark Sanders.

Når disse fire møtes kan vi vente oss en solid dose kraftjazz på tampen av Særingfesten.

Rachel Musson – saksofon
Kjetil Møster – saksofon
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

 

 

 

[event id=»14975″]

 

[saeringpass]
[festivalpass]

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien