UTSOLGT!
lørdag 06.07.19
Lågdalsmuseet

REMIKSME: Hanne Hukkelberg & Fredrik Høyer

Et bestillingsverk av Hanne Hukkelberg og Fredrik Høyer i samproduksjon mellom Brageteatret og Kongsberg Jazzfestival

Konsertstart: 13:00 Pris enkeltbillett: 300,-

Hanne Hukkelberg og Fredrik Høyer møtes i en konsertforestilling hvor musikk, språk, drømmer og kosmologier veves sammen. Med to fyldige og forskjellige kunstnerskap med remixing som berøringspunkt, møter de regissør Nils Petter Mørland som er teatersjef på Brageteatret for å utforske skjulte rom og nye muligheter i nytt materiale.

 

«Å kunne meske seg med to av vår tids fremste utøvere og kunstnere fra Buskerud under jazzfestivalen blir et av årets store høydepunkt for meg. De er kompromissløse og legger hele seg i det de gjør. Jeg kan love en intim, overraskende og bevegende konsertforestilling.» Nils Petter Mørland, teatersjef ved Brageteatret

 

Fredrik Høyer er en norsk poet, dramatiker og skuespiller fra Drammen, bosatt i Oslo, mest kjent for selv å opptre med sine tekster på ulike scener, fjernsyn og radio. I 2016 gav han ut diktsamlingen Grønlandsūtraen, som ble satt opp som en monologforestilling på Nationaltheatret. Fredrik Høyer er også en halvdel av artistduoen Bendik Baksaas + Fredrik Høyer.

Hanne Hukkelbergs unike sound og talent som låtskriver, musiker og sanger har gitt henne overbevisende anmeldelser fra publikasjoner som blant annet Pitchfork, BBC, KCRW, The Guardian, Metro og Uncut. Hanne er fra Kongsberg og feirer 15 år som artist når hun i august gir ut sitt sjette album.

Nils Petter Mørland er teatersjef ved Brageteatret – regionteater for Buskerud – og kom fra stillingen som teatersjef og grunnlegger av Det Andre Teatret i Oslo. Mørland har jobbet både med Hukkelberg og Høyer tidligere, men aldri i samme forestilling. Han hadde også regi på fjorårets publikumsuksess på festivalen da han forenet Valkyrien og Fredrik Høyer i gamle Kongsberg kino.

Bestillingsverket er støttet av Norsk Kulturråd

 

Hanne Hukkelberg – vokal, elektronikk
Fredrik Høyer – spoken word
Jonas Barsten – perkusjon, elektronikk
Nils Petter Mørland – regi
Oscar Udbye – lysdesign

 

Dørene åpnes ca kl. 12:00
Konsertstart kl. 13:00
Ingen aldersgrense

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

[event id=»15378″]

[festivalpass]

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster