04.07.2019 KL.14.00
Jazzboksen
Gratis

Program: Jazzboksen // torsdag

Sjekk ut programmet og ta turen innom Jazzboksen for å se morgendagens musikere!

Utenfor vår ordinær festivalprogram har vi også konserter på Jazzboksen. Her arrangeres vi gratiskonserter hver dag, hele dagen – og gir studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille konsert for et bredt publikum.

Se opp, morgendagens jazzstjerner kan være å finne blant dette programmet. Tidligere har artister som Fieh, Frøy, Bendik Baksaas og Hilde Marie Holsen spilt på denne scenen.

 

Andresen / Christoffersen kvintett // 14:00

Den nyoppstartede kvintetten har sitt utspring fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, hvor musikken kan beskrives som skandinavisk jazz. Med utgangspunkt i egenkomponerte låter leker kvintetten seg i et samspill mellom alt fra arrangerte melodier til lengre improviserte strekker, der fokuset er på gruppa som en enhet. Musikken er ikke bare for «jazzere», men også for dem som vil ha en fin musikalsk opplevelse. 

 

Mina Nystad // 17:00

Mina Nystad har med seg Solveig Nyhus på trommer og Hanna Skjerdal på bass, og sammen skal de spille et sett med en rekke egne låter skrevet av Mina ved siden av jazzlåter og annen musikk. Se frem til jazz-og soul inspirert musikk fra tre jenter som gleder seg veldig! 

 

Reidun Ottersen kvartett // 18:30

Med beina godt planta i et mangfold av stilarter, snor disse fire musikerne seg gjennom blues og jazzpop, funk og tradjazz. Krydret med små hint av fri improvisasjon og omarrangerte poplåter, danner de et lekent og variert lydbilde. Etter et gjennomført år på Toneheim folkehøgskole, der bandet blei danna, er de nå klare for å innta Jazzboksen med fast groove og fengende samspill. Her er det rett og slett noe for enhver smak!

 

Maria Norseth Garli // 20:00

Maria lager låter som går og går, hvor oppbyggingen er så langsom at det nesten ikke merkes. Repetitative, nesten som små meditasjoner, en slags tvungen stillstand som aldri står helt stille. Hun leter etter veier fra, til og mellom låter og fri improvisasjon, med enkelhet og tid som to av de viktigste verktøyene. Tanken er å holde alle muligheter åpne, men samtidig aldri miste stillheten og enkelheten.

 

MDCXXIV – Aufles / Hasslan / Skalstad // 21:30

Tre trøkkete travere med røtter i teknologi-/sølvbyen har en ustoppelig lyst etter å lage litt leven i jazzboksen denne torsdagskvelden! Du kjenner de kanskje fra band som Krokofant og Deathdoom, eller kanskje du bare har hørt dem på julejammen på mølla de siste årene? Uansett skal det være ganske skråsikkert at dette blir et ordentlig kjør, og at det skal være mulig å rocke litt fra seg når dette bandet entrer scenen. 

 

Merk at det er fri aldersgrense i Festivalgata frem til 20:00!

 

Jazzboksen er åpen alle dager under festivalen, sjekk ut resten av programmet: 

 

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2022 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.