fredag 05.07.19
Jazzboksen

Program: Jazzboksen // fredag

Sjekk ut programmet og ta turen innom Jazzboksen for å se morgendagens musikere!

Konsertstart: 13.45 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

Utenfor vår ordinær festivalprogram har vi også konserter på Jazzboksen. Her arrangeres vi gratiskonserter hver dag, hele dagen – og gir studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille konsert for et bredt publikum.

Se opp, morgendagens jazzstjerner kan være å finne blant dette programmet. Tidligere har artister som Fieh, Frøy, Bendik Baksaas og Hilde Marie Holsen spilt på denne scenen.

 

August Kann & Aksel Undset // 13:45

De er to enkeltstående artister som i den siste tiden har spilt konserter sammen, både på turne i UK og i Norge. I tillegg til sjel-rystende og sjel-tryggende musikk, lover de tårer og latter, både fra publikum og fra scenen. August og Aksel har kjent hverandre siden 90-tallet, da de begge ble født, og har spilt musikk sammen siden den gang. 

 

Gunnar Nilsen band // 15:30

Dette bandet presenterer musikk som Egil «Bop» Johansen gjorde med sitt eget orkester, Jazz Incorporated. Johansen var allerede som tenåring ansett som en av norges beste trommeslagere og var profesjonell fra han var 16 år. Han fikk kallenavnet «Bop» fordi han var god til å spille musikkformen bebop.

 

Silje Torsøe // 17:00

I låtene formidler Silje historier om både nære og yktige relasjoner, om livets oppturer, om undring, lidenskap og sårbarhet. Dette er aspekter ved livet de este av oss kan kjenne oss igjen i. Soul, funk, vise, jazz, pop er noen av de sjangerne som ligger Siljes hjerte aller nærmest. Artister som Stevie Wonder, Lisa Nilsson, Eva Weel Skram, D ́Sound, Chaka Kahn og Beady Belle er store inspirasjonskilder.

 

Ask Carol // 18:30

Ask Carol spiller en slags grungy indie-pop-rock, og liker godt å blande sjangere. Med to gitarer, trommer og fuzz-synth, er de et multitaksende band som ikke redd for å utfordre musikalske grenser. Musikken kan få deg til å tenke på band som The Kills, Jack White eller Blood Red Shoes, og til og med mer poppa artister som Twenty One Pilots, The XX og Lana Del Rey.

 

Epleslang // 20:00

Epleslang er en nyoppstartet kvartett som spiller improvisert musikk med innslag av støy og ambient, samt noen små komposisjoner innimellom. Bandet har en spennende besetning med elektrisk fagott, vibrafon, kontrabass og trommer. 

 

Bilde: Amalie Holt Kleive // 21:30

Amalie Holt Kleive er en vise, popartist som lager elektronisk dansbar og rørende musikk som er umulig å ikke like. Hun kombinerer spennende vokalmelodier med improvisasjon og harmonikk fra jazzen, med beats fra house og elektronika, og inspireres av tekst fra dikt og visesang. Sammen blir uttrykket noe helt eget og veldig vakkert.

 

Merk at det er fri aldersgrense i Festivalgata frem til 20:00!

 

Jazzboksen er åpen alle dager under festivalen, sjekk ut resten av programmet: 

 

[event id=»16334″]

[event id=»16337″]

[event id=»16341″]

 

[festivalpass]

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien