lørdag 06.07.19
Festivalgata

Program: Festivalgata // lørdag

Konsertstart: 11.00 Pris enkeltbillett: Gratis,-

Gratis

I samarbeid med Quality Hotel Grand ønsker vi publikum velkommen til å kjenne på festivalstemningen i Jazzgata. Her er det gratis konserter hele dagen, og DJ’s ut i de sene nattetimer.

 

JAZZÅ // 11:00

Storbandet Jazzå har fått en unik mulighet til et samarbeid med Firenze kommunes storband – Ray Bepi bigband. De startet opp i 1970 og består av semi-profesjonelle og amatører. Bandene møttes første gang i 2017 i Firenze og hadde en miniturné i Toscana sammen. Det blir dyktige solister og boblende italiensk-norsk stemning!
 
 

BUUVS // 12:30

BUVUS – Buskerud og Vestfold ungdomsstorband – er et jazzorkester som spiller både gamle slagere og ny, originalskrevet musikk. I BUVUS settes groover, sterke melodier og masse improvisasjon i høysetet.
 
Bandmedlemmene kommer, som navnet tilsier, fra Buskerud og Vestfold, og de møtes fem helger i året for å øve, spille, jamme og spille konserter under ledelse av Andreas Rotevatn og Steffen Granly. 

 

Swing’it! // 14:00

For sjette året på rad kommer Swing’it tilbake til Kongsberg Jazzfestival for å ta publikum med på en reise 100 år tilbake i tid over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De serverer et meget underholdende show servert med stråhatter, humor, saftige blåsesoloer, svingende rytmer og en god dose sjarm. Gjør deg klar for å feste med Great Gatsby!

 

Ian & the Jazzheads // 15:30

Den britiske saksofonisten Ian Trewhella har vært en del av jazzscenen i UK, USA, Tyskland, Polen, Israel, Kypros og Spania før han landet i Norge. Sammen med musikere fra Hurum, Oslo og Aserbajdsjan dannet Trewhella bandet Ian & the JazzHeads i 2017.

Ian & the Jazz Heads har en uhøytidelig, men engasjerende tilnærming til et bredt repertoar innenfor jazz og jazz-rock, med låter av blant andre Brecker Brothers, Bob Berg og Mike Stern, Sam Rivers, John Coltrane.

 

Vollen Big Band // 17:00

Vollen Big Band og trombonisten, Øyvind Brække, har gått sammen om å lage et prosjekt med kun kjente, norske låter i storbandformat. Musikken er arrangert av Øyvind, og han er også solist på konserten. Det blir stor spennvidde fra Prøysen og Erik Bye, til Gabrielle og Cezinando. Her blir det servert glitrende arrangementer, kombinert med en strålende solist!

 

Myyst // 18:30

Myyst er en Jazz/Rock gruppe som ble dannet i 2014. De startet med å spille indie-rock, men bevegde seg fort i en mye mer progressiv retning. I dag så spiller de en til tider hardtslående blanding av jazz, prog og rock, og lar seg alltid utfordre musikalsk. En Myyst konsert kan beskrives med fire ord:
Blod, Svette, Tårer og Saksofon.

 

Funkelia Groove Company // 20:00

Med byens råeste blåserrekke, energiske vokalister og et repertoar det lukter krutt av, kommer Festivalgata til å svinge lørdag kveld. Funkelia Groove Company serverer soul og funk med stor energi og boblende spilleglede. Gå ikke glipp av en time med denne gjengen, som får æren av å sette punktum for årets festival i Festivalgata.

 

DJ Ole K // 21:00

Ole K har vært DJ rundt om i Norge siden slutten av nittitallet! Han spiller en salig blanding av soul, funk, yacht rock, disco og pop. Ikke for sært, ikke for streit, men meget dansevennlig.

 

Merk at det er fri aldersgrense i Festivalgata frem til 20:00!

 

Festivalgata er åpen alle dager under festivalen, sjekk ut resten av programmet: 

 

[event id=»16362″]

[event id=»16364″]

[event id=»16366″]

 

[festivalpass]

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl