05.07.2019 KL.11.00
Festivalgata
Gratis

Program: Festivalgata // fredag

I samarbeid med Quality Hotel Grand ønsker vi publikum velkommen til å kjenne på festivalstemningen i Jazzgata. Her er det gratis konserter hele dagen, og DJ’s ut i de sene nattetimer.

 

Kongsberg Storband // 11:00

Bandet gir deg en variert meny av toner og rytmer. Vi beveger oss fra høyenergi funk og rock til myke ballader – fra Latin-Amerika til Afrika. Etter 17 år ba Jon Gunnar Tovsrud om avløsning, og vi har vært så heldige å få Oreste Kindilide som dirigent. Med et aldersspenn fra 17 til 70+ får unge talenter blomstre blant gråhårede veteraner fra det lokale jazzmiljøet. Vi gleder oss over at «klekkeriet» fremdeles virker!

 

Living Alma // 12:30

Living Alma er et indie/folk band fra Halden i Østfold. De slapp nylig sin første EP, Sleepy Sun, ut på det store internett. Med sine røtter planta i folk-rock-sjangeren tar Living Alma inspirasjon fra nåtidas indie-pop-scene, med et hint av 60-talls-soul og psykedelisk rock.

 

Kris Ivy // 14:00

Kris Ivy er en artist som i mange år har tilhørt kategorien singer/songwriter. Tekst og melodi skrives gjerne samtidig. Han har evnen til å skrive låter innen mange sjangre. Mange av låtene ligger innenfor sjangeren Americana, men han beveger seg også innom, pop, rock og jazz. Tekstene er historier inspirert av egne og andres opplevelser og begivenheter fra fjern og nær.

Kris Ivy er ofte å se på scenen som vokalist og gitarist i ulike settinger, men det er blant sine medmusikanter i sitt eget 7 manns band han nok trives aller best. 

 

Phunky Phat // 15:30

Phunky Phat er en powertrio bestående av to gitarister og en trommeslager. Med røtter i rock, jazz, blues og soul spilles egenkomponert instrumental musikk i et ekspressivt uttrykk der musikken beveger seg i sfæriske lydlandskap, syngbare melodier og suggerende tromming gjør rockefoten dansbar. OBS! Det kommer til å koke.

 

IDA&Gutta // 17:00

Ida&Gutta er et alternativt rockeband som befinner seg i et prog/punk/art/pop-musikklandskap. Musikken deres har blitt beskrevet som leken, dynamisk, stemningsfull og ekspressiv.

 

Ian & the Jazzheads // 18:30

Den britiske saksofonisten Ian Trewhella har vært en del av jazzscenen i flere land før han landet i Norge. Sammen med musikere fra Hurum, Oslo og Aserbajdsjan dannet Trewhella bandet Ian & the JazzHeads i 2017.

Ian & the Jazz Heads har en uhøytidelig, men engasjerende tilnærming til et bredt repertoar innenfor jazz og jazz-rock, med låter av blant andre Brecker Brothers, Bob Berg og Mike Stern, Sam Rivers, John Coltrane.

 

Funked Up // 20:00

Funked Up er lokalbandet som spiller tøffe og kjente låter- med masse trøkk og spilleglede! Med hele 3 vokalister i front, blåserekke og et tettsittende band, blir det garantert hett i Festivalgata!

 

DJ Ole K // 21:00

Ole K har vært DJ rundt om i Norge siden slutten av nittitallet! Han spiller en salig blanding av soul, funk, yacht rock, disco og pop. Ikke for sært, ikke for streit, men meget dansevennlig.

 

Merk at det er fri aldersgrense i Festivalgata frem til 20:00!

 

Festivalgata er åpen alle dager under festivalen, sjekk ut resten av programmet: 

 

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2023 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.