torsdag 02.07.15
Gamle Kongsberg kino

Prisvinnerkonsert: Mathias Eick

Konsertstart: 22:30 Pris enkeltbillett: 345,-

Mathias Eick tar blant annet med seg gullstrupen Ingebjørg Bratland og strykekvartett til prisvinnerkonserten i Kongsberg kino.

På fjorårets jazzfestival mottok Mathias Eick den prestisjetunge DNB-prisen på kr 300.000, og tradisjonen tro er prisvinneren tilbake på festivalen året etter for å kvittere for prisen med konsert. Det knytter seg alltid stor spenning til prisvinnerkonserten, noe vi kan skrive under på også i år! I vinter ga Mathias Eick ut plata ”Midwest” til unisont gode kritikker – sin tredje plate i eget navn på ECM. Musikken er en reise gjennom midtvesten i USA, et område Mathias Eick oppdaget hadde sterke likhetstrekk med stedet han har sine egne røtter, i indre Vestfold. På prisvinnerkonserten får vi høre Midwest-musikken, for anledningen forsterket med både strykekvartett og gullstrupen Ingebjørg Bratland.

Mathias Eick er en svært allsidig musiker og han har spilt med artister som Manu Katché, Trondheim jazzorkester, Elvira Nikolaisen og Motorpsycho men det er Jaga Jazzist som for alvor bragte ham i søkelyset på 90-tallet. Nå har han etablert seg godt som en av de viktigste representantene for den norske jazzen med sin lyriske og melodiøse jazz, og som en solid bandleder.

Mathias Eick (trompet), Ingebjørg Bratland (vokal),  Audun Erlien (bass),  Andreas Ulvo (piano),  Håkon Aase (fiolin), Torstein Lofthus (trommer), Bergmund Waal Skaaslien (bratsj),  Kaja Fjellberg Pettersen (cello), Ragnhild Lien (fiolin),  Isa Caroline Holmesland (fiolin), Anders Aasebø (lyd) 

 

 

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster