fredag 09.07.21
Sølvsalen

Poesioasen: Lyrikksalong og Ramblin

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: 350,-

Årets Poesioasen: Lyrikksalong er hostet og kuratert av poet og scenekunstner Fredrik Høyer, som har gjestet festivalen flere ganger tidligere. Denne gangen har han invitert med seg noen favoritter fra jazzmiljøet og samtidslyrikken.
 
I et møte med jazzfestivalen og duoen Ramblin’, bestående av eminente Gard Nilssen og André Roligheten, får du møte noen av landets mest særpregete litterære stemmer i Aasne Linnestå, Henning Bergsvåg, Maria Dorothea Schrattenholz, Amalie Kasin Lerstang og Karoline Brændjord.
 
Poesien og jazzen, semantikk og musikk, ettertanke og rå intuisjon, sammen: Språktraktører med ordet som soloinstrument, møter noen av verdens råeste på trommer og saksofon. En lytteropplevelse av de sjeldne!

Aasne Linnestå (opplesning), Amalie Kasin Lerstang (opplesning), Henning Bergsvåg (opplesning), Maria Dorothea Schrattenholz (opplesning), Karoline Brændjord (opplesning)

André Roligheten (saksofoner), Gard Nilssen (trommer)

Fredrik Høyer (vert, kurator)

***

Mer info om de medvirkende:

Aasne Linnestå – (f. 1963) er poet, romanforfatter, librettist og dramatiker. Oppvokst på Rjukan og bosatt i Svartskog. Aasne har skrevet fem diktsamlinger, fem romaner og en enakter (oppført på Samtidsfestivalen i Oslo i 2005). Hun har også skrevet tre librettoer for komponist Maja Ratkje, bestillingsverk fremført under Nordland Musikkfestuke, Olavsfestdagene i Trondheim, Trondheim Kammermusikkfestival 2015 og Ultimafestivalen i 2017. En rekke dikt og andre korttekster har blitt publisert i både norske og skandinaviske tidsskrifter og antologier.

Amalie Kasin Lerstang – (f. 1988) er en norsk forfatter og redaktør i kulturtidsskriftet Fanfare. Hun er vokst opp på Notodden. For sin debutroman Europa fikk hun Tarjei Vesaas debutantpris i 2014. Etter dette har hun gitt ut diktsamlinger som både tematiserer arbeiderbevegelsen og kvinnekamp.

Henning Bergsvåg – (f. 1974) Hans diktning preges av en kjølig estetikk og en sterk språkbevissthet, og orienterer seg mot samtidige franske og svenske stemmer. Han er blitt gjendiktet til fransk, spansk, tysk, svensk, nederlandsk og kinesisk i ulike tidsskrifter og antologier. Allerede da Bergsvåg debuterte høsten 2000 med diktsamlingen Newfoundland, var han, sammen med Tomas Espedal, en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival, og han har siden drevet utstrakt formidlervirksomhet, som har skapt nye møteplasser og miljøer for litteraturinteresserte. 

Maria Dorothea Schrattenholz – (f. 1980) er fra Bergen og debuterte i 2015 med diktsamlingen Atlaspunkt. For denne ble hun nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. I 2021 kom hennes andre diktsamling Protosjel, en diktsamling med science fiction-preg, som tematiserer sykdom, sorg og oppløsning i et vakkert, kroppslig, feberaktig og kontrastfylt språk. 

Karoline Brændjord – (f. 1990) er bosatt i Oslo. Jeg vil våkne til verden kom ut i 2020 og er hennes første diktsamling. Boka ble tildelt Kritikerprisen 2020 og Tarjei Vesaas’ debutantpris 2020, samt kåret til Litteraturfestivalen Æ Ås favorittlyrikkdebutant 2019-2020.

Med 15 års samspill under beltet og en felles fascinasjon for Ornette Coleman sin musikalske verden, utforsker Ramblin’ improvisasjonens muligheter og uoppdagede stier med åpne ører og fokus på samspill, spontanitet og dynamikk. 

 

Konsertstart 14:00

Dørene åpner 13:30

 

Refusjonsgaranti: 

Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, men vil åpnes opp for flere dersom reglene tillater det. Skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake.

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien