UTSOLGT!
lørdag 09.07.16
Sølvsalen

POESIOASEN: HAUGTUSSA MED ANE DAHL TORP OG SJUR MILJETEIG

Konsertstart: 19:30 Pris enkeltbillett: 350,-

EKSTRA! I et gjestespill fra Det Norske Teatret har Ane Dahl Torp tatt for seg Arne Garborgs store og medrivende diktsyklus om Haugtussa. I samspill med komponist og trompetist Sjur Miljeteig vil hun nå kaste nytt lys over den mystiske og synske Veslemøy.

Haugtussa tar for seg det underbevisste, driftene og villskapen i menneskesinnet. Det handler om gjeterjenta Veslemøy, som en grytidlig morgen bli oppsøkt av den avdøde søsteren sin. Hun forteller at Veslemøy har en tung vei foran seg – for hun er synsk, dømt til å se det andre ikke ser. I løpet av forestillingen møter hun døde og underjordiske, onde krefter både i og utenfor seg selv.

– Nå har Sjur Miljeteig og jeg spilt vår versjon av «Haugtussa» på Det Norske Teatret i snart tre år, men ettersom musikken er en så stor del av forestillingen, skal det bli veldig stas å ta den med til Kongsberg Jazzfestival. Har kost meg godt på festivalen som publikummer tidligere – ser fram til å være med selv! forteller skuespiller Ane Dahl Torp.

”Intimt, intenst og vakkert. En forestilling preget av Miljeteigs musikalske tyngde i improvisert musikk, og Torps lekende evne som skuespiller. Det lyriske skifter om kapp med det rå og rocka (…) en betagende opplevelse. Duoen Torp/Miljeteig har hver sin finstemte kunstneriske nerve, som i dette tilfellet har generert en samkjørt tone» VG (terningkast 5)

Ane Dahl Torp (stemme, manus), Sjur Miljeteig (trompet, komponist), Kyrre Heldal Karlsen (lysdesign). Regi: Ane Dahl Torp og Erik Ulfsby

Dørene åpner kl. 19.00. 

In English:

As a guest play from The Norwegian Theatre, Ane Dahl Torp has interpreted Arne Garborg’s large cycle of poems about Haugtussa. In collaboration with composer and trumpeter Sjur Miljeteig she will now shed new light on the mysterious and psychic Veslemøy.

Doors open at 19:00.

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien