UTSOLGT!
fredag 05.07.19
Christians kjeller

Poesioasen: Frida Ånnevik

Frida Ånnevik er en av våre fineste artister i grenselandet pop/vise/jazz – tipper det blir trangt om plassen i Kongsbergs hyggeligste bakgård

Konsertstart: 15:00 Pris enkeltbillett: 350,-

Frida Ånnevik har etablert seg som en viktig norsk stemme i dagens musikklanskap. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet lovord og gode kritikker, og ikke minst gjort seg fortjent til tre Spellemannspriser, side om side med sterke navn som Stein Torleif Bjella, Kari Bremnes og Ole Paus for å nevne noen.
 
I 2016 og 2017 ga hun ut søsteralbumene «Her Bor» og «Flyge fra» som begge høstet gode anmeldelser og som begge vant Spellemann i kategorien, ‘Årets viser’. Flere singler der Frida har kledd sangene i ny drakt med sin norske tekst slippes frem mot sommeren, og i september slippes hennes kommende album, ‘Andre sanger’.
 
Andre sanger, er et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Det er en coverplate med sanger fra et vidt spenn av artister og låtskrivere:
 
«Det er sanger jeg har sneket inn som ekstranummer i konsertene mine, det er sanger fra forbildene mine, trøstesanger til meg sjøl og sanger som jeg har lurt på hvordan ville høres ut på norsk. Så jeg fikk lyst til å spille dem inn» forteller Ånnevik om sitt kommende album.
 
Ånnevik tar med seg gitarist Haldor Røyne og pianist Andreas Stensland Løwe under årets opptreden. En trio som med trygghet gir deg gåsehud med sine nye gjendiktede sanger, i tillegg til nydelige versjoner av låter fra tidligere utgivelser.  
 
Ånnevik vil spille under årets utgave av ‘Poesioasen’, som finner sted blant Kongsbergs mest unike arenaer. Christians Kjeller ligger i en verneverdig og tradisjonsrik bygård på Vestsida. Her finner du restauranten Opsahlgården med gastropub og som nevnt, musikk-kjelleren Christians kjeller. Konsertene under jazzfestivalen vil fortsette i tradisjons tro å bli arrangert i den hyggelige bakgården.

«Frida Ånnevik er en av våre fineste artister i grenselandet pop/vise/jazz og det skal bli stas å se henne under årets festival – tipper det blir trangt om plassen i Kongsbergs hyggeligste bakgård» forteller markedssjef, Julie Vold Bjørkamo
 
Frida Ånnevik – vokal
Haldor Røyne – gitar
Andreas Stensland Løwe – piano og keyboard
 

Dørene åpnes ca kl. 14:00
Konsertstart kl. 15:00
Fri aldersgrense

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 
 

 

[event id=»14638″]

[festivalpass]

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat