lørdag 04.07.15
Energimølla

Poesioasen: Lyden av Prøysen

Konsertstart: 15:00 Pris enkeltbillett: 320,-

Med nye komposisjoner og friske tolkninger av velkjente tekster setter noen av landets fineste jazzmusikere og den prisbelønte vokalisten Frida Ånnevik nytt lys på Alf Prøysen.

Alf Prøysen har i mange år hatt en helt spesiell og fortjent posisjon hos de fleste nordmenn. I 2014 var det 100 år siden han ble født, og det medførte en rekke jubileumsarrangementer og en fornyet oppmerksomhet omkring hans tekster. Nye artistgenerasjoner så på Prøysens verk med ny nysgjerrighet og med friske skråblikk, og mange viste oss at Prøysens litterære univers er atskillig mer nyansert og mangesidig enn mange har trodd. Prøysen viser oss tilværelsen i alle dens skiftende former, ofte sett nedenfra i det sosiale hierarkiet. Tilsynelatende enkle visetekster med idyll på overflata kan formidle innsikter og sannheter som kan være alt annet enn idylliske.

Pianisten og komponisten Helge Lien, bassisten Sigurd Hole og vokalisten Frida Ånnevik har levert solide bidrag til denne nytolkende Prøysen-renessansen. De har alle en nærhet til Prøysen i utgangspunktet. Lien og Ånnevik er nærmest oppvokst i Prøysens nabolag, og Hole fra Rendalen hadde Prøysen som grandonkel. De har alle gode forutsetninger for å tolke Prøysen. Og det gjorde de med stor suksess med konserten ‘Lyden av Prøysen’, en bestilling fra stiftelsen Musikk i Hedmark, i Hamar kulturhus i august 2014. Nå har Helge Lien skreddersydd en nedskalert og noe omarbeidet utgave av dette prosjektet så det passer inn på Energimølla og festivalens poesioase.

Medvirkende på Lyden av Prøysen:

Frida Ånnevik – vokal
Helge Lien – piano, komposisjoner, arrangement
Sigurd Hole – bass, arrangement
Rolf-Erik Nystrøm – saksofon
Håvard Lund – bassklarinett
Knut Aalefjær – trommer

 

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien