lørdag 05.07.14
Energimølla

Pixel

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 250 + bill. avg.,-

Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og pop- verdenssensasjon” utbrøt Erling Wicklund NRK P2 under sin anmeldelse av bandets andre album We are all small Pixels. Nå er de klare for jubileumsfestival på Kongsberg!

I Pixel kombinerer bassist og bandleder Ellen Andrea Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop-pop kombinasjon. I Norge har Pixel blitt hyllet i musikkpressen som en av de mest spennende jazzbandene for tiden. De ble kåret til «årets band» 2013 av Dagsavisen, og spiller på By:larm 2014. Musikkvideoen «Call Me»  ble kåret til «Best international dance video» under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Ellen Andrea Wang mottok Tonos utfordrer-pris 2013 for komposisjonen «Call Me».

Pixel har imponert også langt utenfor Norges grenser. Etter flere utenlandske turneer og festivalbesøk har låta «Call Me» vært listet på amerikanske, tyske og franske radiostasjoner.

På Kongsberg får vi høre Pixel lørdag kveld på Energimølla, og vi ser frem til en like god konsertopplevelse som Johan Hauknes i Jazznytt hadde før han skrev følgende anmeldelse: «Når norske Pixel entrer scenen tar det helt av. Her kommer et band som har en klar stemme, under ledelse av Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Her er det variasjon, det lavmælte, trøkk og energi, og mer til. Dette er et band som allerede er i ferd med å bli en snakkis over store deler av Europa, og gårsdagens opptreden stopper definitivt ikke dette». 

Link til «Space» fra «We are all small pixels»

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien