04.07.2019 KL.21:00 / 23:00
Argus Grand Hotell
KR. 100 / 350,-

Petter Wettre: Remembering Michael Brecker & jam session

Remembering Michael Brecker + Jam Session: to konserter på en og samme kveld – i to ulike format.

Saksofonist og komponist, Petter Wettre er kjent gjennom sin store produksjon. Han har gitt ut 19 album i eget navn og mottok Spellemann i år 2000 og 2007. I tillegg har han deltatt i en rekke store internasjonale og nasjonale samarbeid med musikere som Manu Katché, George Garzone, Dave Liebman og Nils Petter Molvær, for å nevne noen.

Wettre er klar for å innta Kongsberg Jazzfestival med sitt aktuelle prosjekt, ‘Remembering Michael Brecker. Med denne konserten tar Petter Wettre med seg Jørn Øien, Hans Mathisen, Daniel Franck og Hermund Nygård. Hvor vi skal oppleve en ekspedisjon av Michael Brecher’s rikholdige musikalske univers og sammen skal vi hylle en musiker som har betydd så mye for så mange.

For drøyt 10 år siden gikk Michael Brecker bort. Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere av sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass sin unge alder ved sin død (57), etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock / fusion repertoar til små jazzcombo via gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artister. Ingen nevnt. Ingen glemt. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å være direkte berørt av Becker’s saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingen han medvirket på.

I tillegg til hyllesten av Michael Brecker vil Wettre ha en jam session samme kveld på Argus. Med andre ord, to konserter på en og samme kveld – i to ulike format.

20:00 – Dørene åpner
21:00 – Remembering Michael Leonard Brecker 
22:30 – Jam Session 

Petter Wettre – saksofon
Hans Mathisen – gitar
Daniel Franck – bass
Jørn Øien – piano
Hermund Nygård – slagverk

 

FESTIVALPASS 2023 | Pris: 3 405-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2023 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.