torsdag 03.07.14
Energimølla

Paal Nilssen-Love Large Unit

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 250 + bill. avg.,-

Kongsberg Jazzfestival nr. 50 arrangeres i juli 2014, og en selvfølgelig musiker ved en slik anledning er trommeslageren Paal Nilssen-Love. Han har spilt på Kongsberg Jazzfestival en rekke ganger, i mange forskjellige konstellasjoner. I fjor satte han sammen sitt virkelige drømmeband, ‘Large Unit’, og det er dette grensesprengende bandet vi får høre på Kongsberg til sommeren. Her har Paal Nilssen-Love valgt seg 10 sjokkerende bra medmusikere fra absolutt øverste hylle, mange av dem fra de yngre generasjoner. Her er det to trommeslagere og to bassister som sørger for en aldeles hinsides basis for den enorme energien dette bandet utstråler.  Det formidler en sjelden kraft og ekspressivitet, i en fascinerende blanding av planlagte forløp og friere partier. Det myldrer av strålende solister i bandet, og de får gode muligheter til å sette ville idéer ut i praksis.

‘Large Unit’ er kanskje den mest spennende nyskaping på den norske jazzscenen de seinere åra, og en konsert med denne kruttsterke gjengen er virkelig en uforlignelig musikalsk reise og en omtumlende lydopplevelse man bare sjelden opplever.

Paal Nilssen-Love (trommer), Andreas Wildhagen (trommer), Jon Rune Strøm (bass), Christian Meaas Svendsen (bass), Klaus Holm (sax), Kasper Wærnes (sax), Mats Äleklint (trombone), Thomas Johansson (trompet), Ketil Gutvik (gitar), Børre Mølstad (tuba), Lasse Marhaug (elektronikk).

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat