fredag 05.07.19
Gamle Norge

Ole Børud

Ingen som har fulgt med i «Stjernekamp» denne høsten kan ha unngått å ha lagt merke til den langt fra lydløse supporterskaren i salen når Ole Børud entrer scenen

Konsertstart: 23:00 Pris enkeltbillett: 450,-

Børud ble sist sett gjennom hans deltagelse i NRKs folkekjære tv-program, Stjernekamp. I hans musikalske bakgrunn har Børud berørt et stort publikum i flere sjangre, noe han beviste stort under sin deltagelse i Stjernekamp. Vise, blues, EDM og opera er noen av sjangrene som brakte Børud til en solid tredje plass og inn i flere norske hjem.

Ole har nå gått tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop – og det er nettopp dette du vil kunne oppleve under hans konsert på Kongsberg Jazz 2019. Med et nytt album under armen vil han innta scenen med han finslepne band og deretter byr de på funky, soulfull vestkystrock av ypperste merke.

 

 

Det er godt å ha Ole Børud tilbake på festivalen. En musikers musiker som er respektert av artister i de fleste sjangre. Derfor var det svært gledelig at folk flest «oppdaget» hans fantastiske talent på Stjernekamp i høst. Vi har tyvlyttet på albumet som er rett rundt hjørnet, det låter fantastisk. Og han har med seg et fantastisk band! sier Kai Gustavsen, festivalsjef

 

 

Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, har han i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene kan stamme fra dette, men Børuds musikalske historikk er lang. Han har deltatt i en rekke musikalske samarbeid og prosjekter som har berørt inn- og utland i flere sjangre. 

Børud var metalmusiker – ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) – et internasjonalt tributealbum til David Foster, hvor Børud sto «skulder mot skulder» med bidragsytere som Bill Champlin og Mike Landau.

Børud har berørt et stort publikum i flere sjangre, og har blant annet et ivrig publikum i Japan – hvor han har spilt på jazzklubben Cotton Club i Tokyo ved flere anledninger.

 

Ole Børud – vokal, gitar
Ruben Dalen – trommer
Lars Erik Dahle – bass
Frode Mangden – piano
Magnus Lillehaug Johansen – gitar
Jens Petter Antonsen – trompet
Even Skatrud – trombone
Børge Are Halvorsen – saksofon
Henning Fjeld – lyd

 

Dørene åpnes ca kl. 22:00
Konsertstart kl. 23:00
Aldersgrense: 20 år

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

[event id=»14767″]

[festivalpass]

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat