UTSOLGT!
torsdag 06.07.17
Energimølla

Ola Kvernberg + Jason Moran

Konsertstart: 14:00 Pris enkeltbillett: 395,-,-

Drømmeduo! Den banebrytende amerikanske pianisten Jason Moran møter norsk jazz’ felefavoritt Ola Kvernberg i unik konsert – kun på Kongsberg Jazzfestival!

Jason Moran har siden slutten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den amerikanske jazzscenen. Han har gitt ut en rekke plater på legendariske Blue Note Records, både med sin faste trio Bandwagon og som solopianist. I tillegg til sine egne komposisjoner, har Jason Moran blitt kjent for sine tolkninger av størrelser som Thelonious Monk og Fats Waller. 

Ola Kvernberg har siden årtusenskiftet vært en toneangivende musiker på den norske jazzscenen, både med egne prosjekter og som markant bidragsyter i andres prosjekter. Ola Kvernberg har tidligere mottatt festivalens store musikerpris DNB-prisen og komponerte da verket Mechanical Fair til prisvinnerkonserten – et verk som senere ble spilt inn på plate og belønnet med nominasjon til Spellemannsprisen. 

Både Jason Moran og Ola Kvernberg er kjent som teknisk briljante utøvere, men også som musikalske innovatører som evner å både fornye og utfordre jazzsjangeren. Når de møtes på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival får vi også svaret på om de to klarer å utfordre hverandre.

Ola Kvernberg (fiolin), Jason Moran (piano)

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat