06.07.2017 KL.14:00
Energimølla
KR. 395,-,-

Ola Kvernberg + Jason Moran

Drømmeduo! Den banebrytende amerikanske pianisten Jason Moran møter norsk jazz’ felefavoritt Ola Kvernberg i unik konsert – kun på Kongsberg Jazzfestival!

Jason Moran har siden slutten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den amerikanske jazzscenen. Han har gitt ut en rekke plater på legendariske Blue Note Records, både med sin faste trio Bandwagon og som solopianist. I tillegg til sine egne komposisjoner, har Jason Moran blitt kjent for sine tolkninger av størrelser som Thelonious Monk og Fats Waller. 

Ola Kvernberg har siden årtusenskiftet vært en toneangivende musiker på den norske jazzscenen, både med egne prosjekter og som markant bidragsyter i andres prosjekter. Ola Kvernberg har tidligere mottatt festivalens store musikerpris DNB-prisen og komponerte da verket Mechanical Fair til prisvinnerkonserten – et verk som senere ble spilt inn på plate og belønnet med nominasjon til Spellemannsprisen. 

Både Jason Moran og Ola Kvernberg er kjent som teknisk briljante utøvere, men også som musikalske innovatører som evner å både fornye og utfordre jazzsjangeren. Når de møtes på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival får vi også svaret på om de to klarer å utfordre hverandre.

Ola Kvernberg (fiolin), Jason Moran (piano)

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.