torsdag 04.07.24
Energimølla

ØKSE

ØKSE er et nytt band satt sammen av saksofonisten Mette Rasmussen og den etterspurte amerikanske trommeslageren Savannah Harris. Vi forventer urkraft og energi i dette bandet som forener fire musikere fra Danmark, Sverige, Haiti og USA.

Konsertstart: 19:00 Pris enkeltbillett: 390,-

Mette Rasmussen er dansk, men har i flere år hatt Trondheim som sin base. Hun imponerer alltid med sitt sjeldent energiske spill!

Da hun fikk NTNU Jazzpris i 2019, uttalte juryen: «Det er fascinerende hvordan prismottakeren utforsker den naturlige råskapen i instrumentet og hvordan hun som improvisatør jobber med lyd og tekstur. Og i samspill med andre musikere mestrer hun på utmerket vis det solistiske med å være et instrument både i for- og bakgrunnen.»

Disse egenskapene demonstrere hun til fulle i sitt ferske prosjekt ØKSE. Dette bandet satte hun og trommeslager Savannah Harris sammen til jazzfestivalen i Saalfelden i 2022.

Oversatt fra dansk økse til engelsk axe oppstår en rekke konnotasjoner: Fra øks – menneskehetens eldste redskap – til ashe, som står for den livskraft som fins i alle ting, kraften som får ting til å skje og som strømmer gjennom musikken i suggererende rytmer og groover.

Savannah Harris er en New York-basert trommeslager, produsent og komponist. Hun spiller blant annet med Joel Ross, Christian McBride og Aaron Parks, i tillegg til en rekke artister på indie-scenen.

Val Jeanty jobber med elektronikk og turntables, i tillegg til å være komponist, produsent og professor på anerkjente Berklee College of Music. Hun tar med seg sin bakgrunn fra Haiti inn i musikken, og er blant annet kjent som opphavskvinne bak den elektroniske subsjangeren voodoo-elektro.

Bassisten Petter Eldh kommer opprinnelig fra Sverige, men har de siste ti årene hatt base i Berlin. Han har et eklektisk musikalsk virke som forener ulike sjangre og uttrykk, med jazzen som utgangspunkt. Koma Saxo, Gard Nilssen Acoustic Unity & Supersonic Orchestra er bare noen av prosjektene Petter Eldh er aktiv i.

Mette Rasmussen – saksofon
Val Jeanty – elektronikk
Petter Eldh – kontrabass
Savannah Harris – trommer

Dørene åpner kl. 18:30
Konsertstart kl. 19:00

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Kongsberg Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Kongsberg Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Kongsberg Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Kongsberg Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis