fredag 04.07.14
Energimølla

Nils Petter Molvær m/Morten Qvenild, Geir Sundstøl, Jo Berger Myhre og Erland Dahlen

Konsertstart: 24:00 Pris enkeltbillett: 250 + bill. avg.,-

Med sin solodebut Khmer fra 1997 befestet Nils Petter Molvær sin posisjon i norsk musikkliv, og la premissene for en helt ny musikalsk retning her hjemme. Trompeteren benytter seg av mange musikalske stiler, som jazz, house, elektronika, break beats og elementer fra hip hop, rock og popmusikk, og former alt til et intenst og dramatisk lydlandskap som er blitt så karakteristisk for hans musikalske uttrykk. Han er kjent som en pioner internasjonalt i å kombinere jazz og elektronisk musikk, og regnes i dag som en av de virkelig store innen europeisk moderne jazz.

Som etterspurt solist både i Norge og utlandet ble Molvær i 1996 tildelt Kongsberg Jazzfestivals aller første musikerpris, og har siden mottatt utallige priser og utmerkelser inkludert flere Spellemannspriser, Edvard-prisen og Buddyprisen.

Til Kongsberg tar Molvær med seg Erland Dahlen (trommer), Jo Berger Myhre (Bass), Geir Sundstøl (gitar m.m.)  og Morten Qvenild (tangenter).

Og som alltid er Nils Petter Molvær ledsaget av et fantastisk teknisk crew som vil utforme gåtefulle lyd – og lyslandskap.

Andre artister

Kongsberg kirke
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Jimetta Rose & The Voices of Creation

Kirketorget
Onsdag 3. juli / Kl: 11:00

GAVEKORT – KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg kirke
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

HORTA: Elias Akselsen/ Stian Carstensen/ Ola Kvernberg

Kongsberg Musikkteater
Fredag 5. juli / Kl: 21:00

Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa

Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 19:00

Veslemøy Narvesen

Energimølla
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster