04.07.2014 KL.24:00
Energimølla
KR. 250 + bill. avg.,-

Nils Petter Molvær m/Morten Qvenild, Geir Sundstøl, Jo Berger Myhre og Erland Dahlen

Med sin solodebut Khmer fra 1997 befestet Nils Petter Molvær sin posisjon i norsk musikkliv, og la premissene for en helt ny musikalsk retning her hjemme. Trompeteren benytter seg av mange musikalske stiler, som jazz, house, elektronika, break beats og elementer fra hip hop, rock og popmusikk, og former alt til et intenst og dramatisk lydlandskap som er blitt så karakteristisk for hans musikalske uttrykk. Han er kjent som en pioner internasjonalt i å kombinere jazz og elektronisk musikk, og regnes i dag som en av de virkelig store innen europeisk moderne jazz.

Som etterspurt solist både i Norge og utlandet ble Molvær i 1996 tildelt Kongsberg Jazzfestivals aller første musikerpris, og har siden mottatt utallige priser og utmerkelser inkludert flere Spellemannspriser, Edvard-prisen og Buddyprisen.

Til Kongsberg tar Molvær med seg Erland Dahlen (trommer), Jo Berger Myhre (Bass), Geir Sundstøl (gitar m.m.)  og Morten Qvenild (tangenter).

Og som alltid er Nils Petter Molvær ledsaget av et fantastisk teknisk crew som vil utforme gåtefulle lyd – og lyslandskap.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.