08.07.2021 KL.22:00
Kongsberg Musikkteater
KR. 495,-

Nils Petter Molvær: Frameworks

Pioner og veteran med bestillingsverk.

Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er en pioner i den nye fusjonsmusikken, der det programmerte møter det improviserte. Nå skal han pløye ny mark i et bestillingsverk for utvidet besetning, som vil bli fremført for første gang på Kongsberg Jazzfestival.

Nils Petter Molvær er bindeleddet mellom stilmessige ekstremer. I musikken hans møtes jazz, ambient, house, elektronika og breakbeats, og i Molværs hender flyter lydene sammen til lydlandskaper med dyp intensitet.

Siden starten med Masqualero 1982 har trompetisten, komponisten og produsenten Molvær endret ansiktet til improvisert musikk i Europa. Etter den enorme internasjonale suksessen med albumet «Khmer» i 1997 har Nils Petter Molvær fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i møte med jazz, ambient, house og elektronika, såvel som hiphop, rock og pop. Hans innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre, med komponisten Rolf Wallin, med den tyske dj-en/elektronikaartisten Moritz von Oswald, og senest albumet med dubstep-legendene Sly & Robbie i 2018.Så langt har det blitt ni album under eget navn, i tillegg til lydspor for film og tv, dokumentarer og skuespill. Molværs forrige soloalbum «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, blant annet med Spellemannpris for beste jazzplate.

Med sine virtuose medmusikanter inviterer Nils Petter Molvær Kongsbergs publikum med på en reise inn i sitt unike musikalske univers! 

Nils Petter Molvær – trompet/elektronikk
Johan Lindstrøm – gitar/steel gitar
Jo Berger Myhre – bass
Erland Dahlen – trommer
Vladislav Delay Electronics/sampling
Harpreet Bansal  Violin

Sven Persson – lyd
Tord Knudsen – lysdesign

Dørene åpner kl. 21:30
Konsertstart kl. 22:00

Refusjonsgaranti: 

Det legges til å begynne med ut et begrenset antall billetter, men vil åpnes opp for flere dersom reglene tillater det. Skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake.

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.